En pågrepet etter skudd-drama på Romerike

<pTre menn er siket for ulovlig befatning med skytevåpen etter at skudd ble avfyrt i et gjengoppgjør på Romerike mandag kveld. Politiet vurderer å fremstille en av dem for varetekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De tre som formelt er siktet var alle pågrepet, men to av dem er løslatt. Tredjemann blir avhørt onsdag morgen og deretter tas det stilling til om han blir fremstilt for varetektsfengsling i løpet av onsdag formiddag, sier jourhavende politiadvokat Sehlver Petersen i Romerike politidistrikt til NTB.

Mulig hevn

Flere medier skriver tirsdag at skytingen i Blåkolltunnelen mellom Strømmen og Lillestrøm ved 21.30-tiden mandag kveld var et oppgjør mellom medlemmer av B-gjengen og Young Guns.

Ifølge Aftenposten setter politiet episoden i forbindelse med at Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed ble drept på Haugerud for en måned siden i det som skal ha vært et bestillingsdrap fra B-gjengen.

Utvidelse

Politiadvokat Petersen understreker overfor NTB at siktelsen er foreløpig.

– Formelt er altså ingen av de tre siktet for å ha avfyrt skudd. Men siktelsen kan bli utvidet etter avhøret av tredjemann onsdag morgen, sier han.

Det var flere bilister i tunnelen da skytingen skjedde. Politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt fortalte til rb.no tidligere tirsdag at to vitner var avhørt og at politiet håpet å komme i kontakt med flere.

Vitner har forklart at en person gikk til angrep med øks etter at to biler støtte sammen, før det ble avfyrt skudd. (©NTB)

Personvernpolicy