Bronsejenta hadde gull i sikte

Bronsejenta hadde gull i sikte
Bronsejenta hadde gull i sikte

<pSiste skudd på siste serie glapp på uforståelig vis. Da røk også bronsejenta Tora Bergers (27) gylne sjanse til å bli familiens første verdensmester i skiskyting.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medaljene
Medaljeoversikt i skiskytter-VM etter 6 av 11 øvelser:
GullSølvBronse
Norge313
Tyskland230
Russland012
Sverige100
Kroatia001
Slovenia010

Ifølge skytetrener Geir Ole Steinslett (28) traff lillesøster Bergers 20. og siste skudd et par millimeter utenfor blinken. Med fire fulle hus og dermed ett straffeminutt mindre, ville Tora blitt første verdensmester i skiskyting i familien Berger.

– I siktebildet mitt var det et treff, og jeg var helt sikker på at jeg hadde skutt fullt. Men jeg må ha gjort et eller annet med avtrekket. Jeg håpet på 20 gode skudd, men det var liksom ikke meningen at det skulle skje, sa Tora Berger.

– Jeg kommer nok til å tenke litt på det, men flere enn meg er forbannet over bomskudd.

Lars Berger (29) har fortsatt familiens eneste internasjonale mesterskapsgull i sin forvaring, men det kom i langrenn (15 km i 2007). Storebror har, i likhet med sin to år yngre søster, fortsatt til gode å bli verdensmester i skiskyting.

Førstemann til mølla...

Målet nådd

Samtlige fem første på resultatlisten, inkludert dobbelt verdensmester Kati Wilhelm (32) fra Tyskland, skjøt på seg tilleggsminutter. Berger ble kraftig slått av Wilhelm i sporet og endte 46,5 sekunder bak. Sølvet gikk til slovenske Teja Gregorin (28), som hadde to fjerdeplasser i verdenscupen å se tilbake på fra før.

– Mitt VM-mål er nådd med en medalje, men jeg tar gjerne imot flere. Uansett kan jeg si meg fornøyd med mesterskapet nå, hevdet Berger til NTB.

Bronseløpet hjalp lite på jubelhumøret. Karrierens annen VM-medalje tok 27-åringen med fatning.

– Jeg er bare ikke slik av natur, men «tar av» på min egen måte. Først når mesterskapet er over, vil jeg reflektere over det som er skjedd.

Rett kurve

Sesongverste 19.-plass på sprint ble bedret til niendeplass på jaktstart søndag. Med bronseløpet tre dager senere er Tora Berger i rett kurve. I fjor tok hun karrierens første VM-medalje på den avsluttende fellesstarten.

– Sprinten var jeg ikke fornøyd med, men jeg skjønte at føret spilte en rolle for resultatet. På jaktstarten gikk jeg et bra løp og fikk bekreftet at det ikke handlet om form. Normaldistansen gjennomførte jeg bra både på standplass og i sporet, men fortsatt er det litt å gå på. Det er betryggende å vite at jeg fortsatt kan bli bedre til de gjenværende konkurransene i VM, slo Tora Berger fast.

Tora Berger reddet på alle måter Norges dag i VM onsdag. Anne Ingstadbjørg (3 bom) ble nummer 26, Solveig Rogstad (4 bom) nummer 43 og Ann Kristin Aafedt Flatland (4 bom) nummer 51. (©NTB)

Personvernpolicy