- Et scoop av TIL

Ole Gunnar Solskjær mener nord-norsk fotball har gjort et scoop når  Mark Dempsey begynner som spillerutvikler. Foto: Scanpix.
Ole Gunnar Solskjær mener nord-norsk fotball har gjort et scoop når  Mark Dempsey begynner som spillerutvikler. Foto: Scanpix.

<p- Et scoop, mener Ole-Gunnar Solskjær om at Mark Dempsey (Manchester United) nå begynner å jobbe med talentutvikling for TIL.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om
Tromsø IL på Startsiden.

Mark Dempsey. (Kilde: Wysa.com)Mark Dempsey. (Kilde: Wysa.com)

Dempsey har jobbet med talentutvikling i Manchester United de siste 10 årene, og det er en avtale mellom TIL og Sparebanken Nord-Norge som nå gjør det mulig å hente Dempsey til Tromsø.

Overfor avisa Nordlys lovpriser Ole Gunnar Solskjær avtalen.

– Det er ganske banebrytende at en trener går fra Manchester United og til Norge. Jeg er sikker på at dere har gjort et scoop. Han er en fantastisk fyr og entusiastisk trener. Jeg er sikker på at førstelaget til TIL vil dra nytte av Dempsey, sier Solskjær.

Han anbefalte Dempsey da TIL og Sparebanken var i Manchester i januar. Dempsey ønsket nye utfordringer.


Storsatsing

Sparebanken Nord-Norge og fotballkretsene i Nord-Norge har inngått et samarbeid om videreutvikling av nordnorsk forball. Det skal være en storsatsing på talent- og trenerutvikling.

Mark Dempsey (45) fra Manchester er ansatt som prosjektleder i tre år, og den finansieres gjennom bankens gavefond. 6 millioner kroner er satt av de neste tre årene.

Mark Dempsey har vokst opp med Manchester United, og allerede som 12-åring ble han tatt inn i ungdomstroppen. Etter en kort periode på seniorlaget tok han overgang til Sheffield United og senere Rotherham og Macklesfield Town.

- Tror jeg er gal

Selv sier Dempsey dette til TILs hjemmesider:

‒ Alex Ferguson tror jeg er gal. Alle spør meg hvorfor jeg forlater United for nord-norsk fotball. Den korte forklaringen er fordi jeg rett og slett tror er at dette er det neste skrittet for meg, forteller Mark Dempsey.

Det er ikke første gang han er i Norge. Dempsey har tidligere reist rundt i landet sammen med Ole Gunnar Solskjær og Statoil-skolen. Det har blant annet ført han til Kristiansund, Stavanger, Kristiansand og Kirkenes.

‒ Jeg ble imponert av Norge og kulturen her oppe. Det har alltid vært bak i hodet mitt som et sted jeg kunne tenkt meg å jobbe, sier han.

Ingen stor forandring

Det er mer enn bare en forkjærlighet for Norge og et ønske om jobb i utlandet som driver han hit. Til syvende og sist er det, ifølge han, ikke en så stor overgang.

‒ Til tross for hva man kanskje vil tro er dette egentlig ikke en så stor forandring. Det er som sagt bare et steg videre. Jeg har i løpet av de siste månedene blitt veldig imponert over Per og de tankene han har om fotball. Man får en følelse av ting når de kjennes rett ut. For meg kjennes dette helt rett ut, forklarer Dempsey.

Avtalen er på tre år, men ifølge han selv er han innstilt på å bli lengre.

‒ Talentutvikling er en langsiktig jobb der tre år er veldig kort tid. Jeg regner for eksempel med at store deler av det første året vil gå med til å finne meg til rette, forklarer han.

Kunne rykke opp

Dempseys arbeidsgiver gjennom de siste ti årene uttrykte en viss skuffelse over at han skulle forlate.

‒ Han tror jeg er gal, men han har også uttrykt beundring siden han liker denne slags ambisiøsitet. Før jeg dro minte han meg om at jeg kunne rykke opp innad i United om to-tre år. Jeg måtte tenke lenge og godt, men jeg fant til slutt ut at jeg ikke ville sitte om noen år og tenke «Hva om jeg hadde sagt ja?», forteller han.

TIL-trener Per Mathias Høgmo skal lede styringsgruppa for prosjektet.

Personvernpolicy