Hoppsjefen forventer medaljer

Hoppsjef Clas Brede Bråten forventer medaljer i VM. Foto: Scanpix.
Hoppsjef Clas Brede Bråten forventer medaljer i VM. Foto: Scanpix.

<pClas Brede Bråthen forventer medaljer fra de norske hopperne i Liberec-VM. Sportssjefen har en god følelse før mesterskapet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM i Liberec blir et historisk mesterskap hvor kvinnene deltar for første gang. Bråthen tror på norsk jubel i Tsjekkia.

– Det er ikke tvil om at jeg sitter med en god følelse etter Notodden og Oberstdorf sist helg når det gjelder å kjempe om medaljer. Samtidig vil nok tilfeldighetene ha en større rolle i Liberec, med tanke på vind og vær. Men det kan være en fordel for oss som har flere gode utøvere og flere lodd i lotteriet, sier sportssjefen i en pressemelding.

– Vi har fått gjennomført det vi har planlagt, og burde være godt forberedt. Nå skal vi kose oss og se hvor bra den jobben vi har gjort er. Mesterskap skal være moro, mener Bråthen.

Norge har vært bortskjemt med medaljer fra hopperne i store mesterskap, men nordmennene har ikke vunnet noe VM-gull i nordisk siden Tommy Ingebrigtsen sjokkerte alle i Thunder Bay i 1995.

Tommy Ingebrigtsen var den som tok et VM-gull i hopp sist. Det var i 1995. Foto: Scanpix.Tommy Ingebrigtsen var den som tok et VM-gull i hopp sist. Det var i 1995. Foto: Scanpix.

– Jeg vil si det er et krav at norske skihoppere skal ta medaljer i mesterskap, men det er jo ikke et eksistensielt krav. Som sportssjef og ansvarlig håper jeg det. Vi har jo forventninger om medalje når målsettingen vår er fire medaljer. Et mesterskap uten medaljer får ringvirkninger. Da må vi uansett evaluere hva vi har gjort, sier Bråthen.

Av de ni hopperne som reiser til VM, tror Clas Brede Bråthen at flere kan ta medalje, men at to er større favoritter enn de andre.

– Det er åpenbart at Anette Sagen og Anders Jacobsen er de største norske favorittene. Samtidig er også laget på herresiden en sterk medaljekandidat. På en god dag er alle de andre gutta gode nok til å komme på pallen. Det samme har Helena Olsson Smeby og Line Jahr vist på jentesiden, sier sportssjefen. (©NTB)

Personvernpolicy