Brad på krigsstien

Brad på krigsstien
Brad på krigsstien

<pEn rasende Brad Pitt er på jakt etter nazister i Quentin Tarantinos nye film «Inglourious Basterds».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første bildene fra Quentin Tarantinos nye storfilm «Inglourious Basterds» er klar for publikum. I den svært hardstlående traileren kan man se Brad Pitt som en rasende leder av en gruppe jødiske soldater. Hans budskap er klart: Han vil at mennene, som har fått kallenavnet «The Basterds» skal skalpere så mange nazister som mulig.

Quentin Tarantino jakter på nazister. (Foto: Scanpix)Quentin Tarantino jakter på nazister. (Foto: Scanpix)

Forventningene til filmen som vi kan forventet premiere på i august er enorme. I fjor sommer ble manuskriptet lekket på nett og skapte stor begeistring. New York Magazine skrev blant annet i august i fjor: «We've Got Quentin Tarantino's ‘Inglorious Bastards' Script and it is exactly as batshit over-the-top insane as we hoped».

Mange trodde at Tarantino hadde stavet tittelen feil i manuskriptet, men det har senere blitt bekreftet at filmens tittel faktisk er «Inglourious Basterds».

Spaghettiwestern

I følge Rotten Tomatoes er filmen en slags spaghettiwestern fra Den andre verdenskrig inspirert av Enzo Castellaris film «Inglorious Bastard»fra 1978.

Filmen har flere skuespillere enn noen annen Tarantino-film og har blitt spilt inn i flere land, blant annet Tyskland og Frankrike.

Foruten Brad Pitt finner man kjente navn som Samuel L. Jackson, Mike Myers og Diane Kruger på rollelisten.

Tarantino har jobbet med skriptet i flere år. Allerede i 2001 skal regissøren ha snakket om at han ville lage en film fra Den andre verdenskrig over samme lest som «The Good, the Bad and the Ugly». Referanser til spaghettiwestern-sjangeren er også inkludert inn i traileren som innledes med ordene: «Once Upon A Time In Nazi Occupied France», som er en klar referanse til Sergio Leones klassiker «Once Upon A Time In America» fra 1984.

Personvernpolicy