Hardtrening med headset

Dommer Espen Berntsen er positiv til at man skal begynne å bruke headset i norske eliteseriekamper. Her fotografert på årets La Manga-cup. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix.
Dommer Espen Berntsen er positiv til at man skal begynne å bruke headset i norske eliteseriekamper. Her fotografert på årets La Manga-cup. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix.

<pNå har teknologien tatt igjen Eliteserie. Dommerteamene skal i årets sesong kommunisere med headset. På La Manga øvde de på å løpe og prate samtidig, noe de synes er uvant.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballdommerne ligger i hardtrening før årets fotballsesong sparkes i gang, nå også med headset. Det synes dommer Espen Berntsen er en god idé.

- Jeg tror det blir bra. Det er et nytt kommunikasjonsmiddel som vil gjøre oss enda sterkere, sier Berntsen til fotballforbundets hjemmesider

Han mener effekten blir at de kan kommunisere med assistentdommerne mens ballen er i spill, og at de dermed kan få beskjed om ting som skjer bak dommerens rygg.


Litt annerledes

Norske dommerteam som har dømt internasjonale kamper har brukt utstyret tidligere, men ikke alle er vant til å bruke det. Berntsen innrømmer at det er litt annerledes.

- Jeg har bare brukt det i to kamper. I den første synes jeg ikke det gikk så bra, men den andre gikk bedre. Det er uvant å kommunisere med noen som ikke er i nærheten av seg. Det blir rart å løpe rundt og prate, men ikke til spillerne. Men utfordringen ligger i hvilken kommunikasjonsmåte man bruker. Det gjelder å gi korte og konsise beskjeder, forklarer toppdommeren til fotball.no.

Han håper bruken av headset kan føre til at det blir mindre fokus på dommerne i årets sesong.

- Det er lov å håpe. Men det sier vi hver sesong, sier Berntsen.


Godt supplement

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, mener headset-utstyret vil være et godt supplement til dommerne.

- Dette er jo utstyr som har blitt testet ut i europeiske mesterskap i flere år. Det er ikke noe revolusjonerende med det. En dommer må fremdeles observere og reagere raskt ute på banen, men headsetet kan være et godt hjelpemiddel, sier Pedersen til fotball.no

Nettopp fordi ikke alle dommerteamene har brukt utstyret tidligere, mener Pedersen det er viktig at de får testet det før sesongstart.

- Noen team har testet det før. Nå ønsket vi at alle skulle få prøve det. Dommerne må venne seg til å bruke det, og de må finne gode samarbeidsformer og jobbe med hvordan de skal utnytte systemet best mulig, sier Pedersen.

Hva mener du? Tror du det blir bedre dømming når dommerne bruker headset?

Skriv en kommentar under.

Personvernpolicy