Meny

Obamas halvbror dop-tatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Obama, Barack Obamas halvbror, har blitt arrestert siktet for besittelse av marihuana.

Kenyansk politi offentliggjorde dette lørdag, ifølge CNN.

Politiinspektør Augustine Mutembei sa Obama ble arrestert mistenkt for å være i besittelse av marihuana og for å ha motsatt seg arrestasjon. Den amerikanske presidentens halvbror må møte i retten mandag.

CNNs korrespondent i den kenyanske hovedstaden Nairobi, David McKenzie, oppsøkte Obama i fengselet. Han benekter alle anklager.

- De kom og hentet meg i mitt eget hjem. Jeg vet ikke hvorfor de sikter meg, sier han ifølge den amerikanske nyhetskanalens nettside.

George og Barack er knapt nok kjente, selv om de har møttes. George Obama var en av få slektninger som ikke var tilstede under innsettelsen sist uke.

De to mennene har samme far, men har ikke hatt kontakt gjennom oppveksten. I biografien «Min fars drømmer» beskriver Barack Obama hvor tungt det var for ham å møte halvbroren.

Barack Obama senior omkom i en bilulykke da George var bare seks måneder gammel. Som sin mer berømte halvbror kjente ikke George sin far.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus