Meny

Stoltenberg vil ikke fryse egen lønn

GIR IKKE VED DØRENE: Statsministeren er ikke interessert i å stagge sin egen lønnsutvikling. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke fryse egen lønn, slik regjeringen har oppfordret landets banksjefer til å gjøre.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har innstendig oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel og fryse egen lønn, men Stoltenberg sier nei, skriver VG.

- SVs gruppe mener at alle ledere i samfunnet må vise moderasjon i forbindelse med neste lønnsoppgjør på grunn av den krevende økonomiske situasjonen. Det er viktig at politikerne går foran med et godt eksempel, sier SVs parlamentariske leder Inge Ryan.

SV oppfordrer også stortingsrepresentantene til å gi avkall på lønnsvekst i år, og har skrevet brev til de øvrige partigruppene. - Jeg støtter initiativet og vil selv innrette meg etter det, sier Kristin Halvorsen til VG.

Statsminister Jens Stoltenberg, som fikk et lønnshopp på 75.000 kroner sist høst, og som nå har en årslønn på 1.266.000 kroner, er ikke begeistret for forslaget.

- Jeg regner med at det blir et moderat lønnsoppgjør til våren, og at dette blir gjenspeilt i politikernes lønninger som Stortingets lønnskommisjon fastsetter til høsten, sier han til VG.

Frp slutter heller ikke opp om forslaget. KrF-leder Dagfinn Høybråten mener derimot at SVs forslag er godt. Høyre-leder Erna Solberg er heller ikke avvisende, men vil diskutere saken med sine partifeller før hun konkluderer. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus