Meny

Stille markering for drepte barnehagebarn

En jente legger bamsen sin ned foran barnehagen «Eventyrlandet» i Dendermonde. To barn og en ansatt ble drept i barnehagen da en mann gikk til angrep med kniv fredag. Foto: REUTERS / Yves Herman / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 6.000 mennesker deltok søndag i en stille markering i Dendermondes gater i Belgia for å minnes ofrene for angrepet på en barnehage.

Ordfører Piet Buyse i den lille byen sier barnehagen «Eventyrlandet»aldri vil åpne igjen.

– Dette er veldig vanskelig for byen, for regionen. Vi er her for å vise at våre hjerter, tanker, sinn og sjeler er med ofrenes familier i deres sorg, sa han.

Flere tusen mennesker deltok i en stille marsj gjennom byens gater og la ned blomster og kosedyr ved barnehagen der en 20 år gammel mann gikk amok med kniv og drepte to barn og en ansatt fredag.

Politiet prøver fortsatt å gjennomføre avhør av den antatte gjerningsmannen, som nekter å samarbeide med politiet. Ifølge nyhetsbyrået Belga viser 20-åringen tegn til å være suicidal.

Mannen blir holdt i sykehusfløyen i fengselet der han er varetektsfengslet, og han nekter å spise, ifølge rettskilder. I et rettsmøte søndag skal han ha virket apatisk.

Psykiatere skal gjennomføre samtaler med mannen mandag for å prøve å finne et motiv for angrepet mot barnehagen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus