Bjørgen lengter til høyden

<pMarit Bjørgen (28) var så sliten etter NM at hun vurderte å droppe 10-kilometeren i Otepää. Etterpå kom smilet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Otepää (NTB-Egil Sæther): Sjetteplassen på lørdagens klassiske 10 kilometer var bedre enn ventet. Polske Justyna Kowalczyk var i en klasse for seg selv. Aina-Kaisa Saarinen på annenplass likeså.

Men opp til Virpi Kuitunen på tredjeplass var det bare tolv sekunder.

- Dette var veldig positivt og gledelig. Kroppen har vært helt død etter NM på ski, og jeg var litt i tvil i om jeg skulle starte. Det jeg mangler er overskuddet. Ett minutt opp til Kowalczyk er selvsagt mye, men ikke verre enn at det er fort gjort å ta igjen om overskuddet kommer. Etter alt som er skjedd, var dette et stort pluss, sa Bjørgen til NTB.

- Avstanden opp til Kuitunen var heller ikke avskrekkende, mente hun.

Høyden

Oppskriften på overskuddet er enkel og tradisjonell. Bjørgen dropper kommende helgs verdenscuprenn i russiske Rybinsk.

I stedet venter det mengdetrening i Nord-Italia. Dit drar hun førstkommende fredag.

- Tour de Ski tappet meg for krefter, og jeg trente hardt mellom Touren og NM også. Skiathlomdistansen i NM tok også mye krefter. Jeg gleder meg til å komme til høyden, sa 28-åringen.

Selv om hun ble slått av Therese Johaug med 4 tideler lørdag, er det liten tvil om at Bjørgen er Norges fremste medaljekandidat på 10-kilometeren i VM.

Positiv

Landslagstrener Egil Kristiansen var også spent på Bjørgen på forhånd. Etterpå var han mer lettet.

- Løpet i dag var veldig positivt for Marits del. Det hun trenger nå er overskudd. Det skal hun få i høyden. Der venter det mye rolig mengdetrening. Hun trenger å roe seg nå, sa Kristiansen.

Marthe Kristoffersen overrasket kanskje mest av de norske. Juniorjenta gikk karrierens klart beste klassiskrenn og havnet på åttendeplass. Hun befestet at plassen i VM-troppen er krystallklar.

Men først er det junior-VM på henne.

Ingvild Flugstad Østberg vant skiathlom på hjemmebane i NM. Lørdag ble det tyngre for henne, og hun havnet på 17.-plass. Vibeke Skofterud ble nummer 13.

Forsidebilde: Scanpix.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus