- Gjerningsmannen var politimann

Gjerningsmannen var kollega: Innsatsleder Bård Mosli ved stedet hvor en kvinne ble drept i en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX.
Gjerningsmannen var kollega: Innsatsleder Bård Mosli ved stedet hvor en kvinne ble drept i en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX.

<pEn kvinne ble drept ved Slettaelva barneskole i Tromsø i dag tidlig. Gjerningsmannen er polititjenestemann i Tromsø og ligger hardt skadet på sykehus.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig lærerstudent (41) er drept og en polititjenestemann (53) er hardt skadet etter en skyteepisode på parkeringsplassen mellom en barneskole og en barnehage i Tromsø.

– Politiet fikk melding om at skudd var avfyrt og at folk lå på bakken klokken 08.30 i morges, forteller politimesteren i Tromsø, Truls Fyhn, på pressekonferansen som startet klokken 12.00 i dag.

– Kvinnen ble bekreftet død på stedet etter å ha blitt påført to skudd.

Politiet meldte 10.16 at mannen døde av skadene, men opplyser nå at han fortsatt er i live.

- Han er ytterst alvorlig skadet, sier politimester Trond Fyhn.

Bakgrunnen skal være at samboerskapet mellom de to ble oppløst i forrige uke. Paret skal ikke ha felles barn.

Kvinnen var i praksis på skolen: Frykter barn var vitne til drapet på øvingslærer

Skulle vært på arbeid

Polititjenestemannen skulle vært på arbeid fredag, men dro til Slettaelva barneskole hvor hans ekssamboer var inne i siste delen av sin praksis.

Han møtte henne på parkeringsplassen og skjøt henne, før han forsøkte å ta sitt eget liv.

- Vi er rimelig sikre på dette hendelsesforløpet, da det er bekreftet av flere vitner, sier Fyhn.

Erfaren tjenestemann

Selv om Fyhn ikke vil gå nærmere inn på hvilken stilling polititjenestemannen har ved Tromsø-politiet, forteller han at mannen er svært erfaren.

- Han har en tjenestetid på over tyve år. Det er ingenting som heftet ved ham fra tidligere.

Etter det ble kjent at det var en av deres egne som var gjerningsmannen, ble alle ansatte ved politihuset grundig informert om hendelsen.

- Det er en usedvanlig trist dag. Dette kom meget overraskende for alle, og de er nå sjokkerte, triste og lei seg, sier politimesteren.

Selv om det er tungt for politiet å etterforske saken, er det avklart med statsadvokaten at Tromsø-politiet fortsetter etterforskningen.

Politiet arbeider nå med å informere de pårørende og avhøre de siste vitnene.

Spesialenheten undersøker

Spesialenheten for politisaker er orientert om hendelsen. Assisterende sjef ved Spesialenheten, Martin Welhaven, sier det er for tidlig å si om dette er en sak for dem eller ikke.

- Hvis handlingen er begått på politimannens fritid, så faller saken i utgangspunktet utenfor Spesialenhetens kompetanseområde, sier Welhaven til NTB.

Personvernpolicy