- Obama gjentar Bushs feil

Hamas  representant i Libanon, Osama Hamdan mener Obama nå gjentar feilene til tidligere president Bush. Foto: Scanpix
Hamas representant i Libanon, Osama Hamdan mener Obama nå gjentar feilene til tidligere president Bush. Foto: Scanpix

<pHamas mener at USAs president Barack Obama ikke representerer noen forandring fra forgjengers Bushs Midtøsten-politikk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av at Barack Obama torsdag forlangte alle grenseoverganger til Gazastripen åpnet, kan ikke islamistbevegelsens representant i Libanon, Osama Hamdan, se noen forskjell fra Bushs linje.

– Obama har ikke til hensikt å forandre på noe. Det ser ut som om han prøver å gjenta feilene Bush gjorde, som førte til at hele regionen eksploderte, sier Hamdan.

Han peker på at Obama gjentok kravet om at Hamas må slutte å avfyre raketter mot Israel, og hevder at det allerede har skapt problemer for USAs nyutnevnte Midtøsten-utsending, George Mitchell.

– Noen var optimistiske da Mitchell ble nominert til stillingen, men det ser ut til at Obama forsøkte å stikke kjepper i hjulene for ham allerede før han ble utnevnt. Kanskje fordi han ikke skal kunne lykkes, undrer Hamdan.

Hamas-representanten ser heller ikke særlig lyst på framtiden.

– Jeg mener dette er en uheldig start for Obama. Om han fortsetter med denne tonen, vil de neste fire årene vil bli en eneste stor fiasko, spår Hamdan. (©NTB)

Personvernpolicy