- Obama gjentar Bushs feil

Hamas  representant i Libanon, Osama Hamdan mener Obama nå gjentar feilene til tidligere president Bush. Foto: Scanpix
Hamas representant i Libanon, Osama Hamdan mener Obama nå gjentar feilene til tidligere president Bush. Foto: Scanpix

<pHamas mener at USAs president Barack Obama ikke representerer noen forandring fra forgjengers Bushs Midtøsten-politikk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av at Barack Obama torsdag forlangte alle grenseoverganger til Gazastripen åpnet, kan ikke islamistbevegelsens representant i Libanon, Osama Hamdan, se noen forskjell fra Bushs linje.

– Obama har ikke til hensikt å forandre på noe. Det ser ut som om han prøver å gjenta feilene Bush gjorde, som førte til at hele regionen eksploderte, sier Hamdan.

Han peker på at Obama gjentok kravet om at Hamas må slutte å avfyre raketter mot Israel, og hevder at det allerede har skapt problemer for USAs nyutnevnte Midtøsten-utsending, George Mitchell.

– Noen var optimistiske da Mitchell ble nominert til stillingen, men det ser ut til at Obama forsøkte å stikke kjepper i hjulene for ham allerede før han ble utnevnt. Kanskje fordi han ikke skal kunne lykkes, undrer Hamdan.

Hamas-representanten ser heller ikke særlig lyst på framtiden.

– Jeg mener dette er en uheldig start for Obama. Om han fortsetter med denne tonen, vil de neste fire årene vil bli en eneste stor fiasko, spår Hamdan. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus