– Desperat behov for hjelp på Gazastripen

En gutt står ved en pose med nødrasjon som deles ut ved matstasjon i Deir al-Balah på Gazastripen. Hjelpeorganisasjonene i området melder at befolkning nå lider av sultenød, posttraumatisk stress og angst. FOTO: Scanpix
En gutt står ved en pose med nødrasjon som deles ut ved matstasjon i Deir al-Balah på Gazastripen. Hjelpeorganisasjonene i området melder at befolkning nå lider av sultenød, posttraumatisk stress og angst. FOTO: Scanpix

<pMange palestinerne på Gazastripen har ikke fått noen humanitær hjelp siden de israelske angrepene startet, ifølge en spørreundersøkelse uført av hjelpeorganisasjonen Care.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

89 prosent av de spurte i Cares undersøkelse sier at de ikke har fått noen humanitær hjelp siden 27. desember, og mange sliter med å få tak i mat og medisiner.

– Undersøkelsen viser at overgrepene mot sivilbefolkningen på Gazastripen fortsetter, i strid med folkeretten. Det er et desperat behov for hjelp, og Israel må umiddelbart åpne grensene, sier generalsekretær i Care Marte Gerhardsen.

Samtidig har krigen påført mange barn på Gazastripen symptomer som kan tyde på posttraumatisk stress og angst.

De aller fleste forteller at barna i deres familie er svært redde, over halvparten av barna er blitt sengevætere og 79 prosent har mareritt om natten. 73 prosent av de spurte husholdningene forteller at barna er nervøse, og 61 prosent av barna er blitt mer aggressive.

I alt 550 personer har svart på Cares telefonundersøkelse, som er gjort blant familier fem ulike steder på Gazastripen.

Personvernpolicy