Hvem skal få utbetalt forsikringen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alle typer forsikring som ikke går på død utbetales forsikringen til forsikringstager. Hvis forsikringstager dør, blir forsikringssummen utbetalt til ektefelle/partner. Hvis forsikringstager ikke hadde ektefelle/ partner går beløpet til de nærmeste arvingene. Hadde avdøde barn, er disse de nærmeste arvingene.

Samboere får ikke utbetalt forsikringsbeløpet. Dette kan løses ved at samboere begunstiger hverandre. Det vil si at forsikringssummen utbetales til den som blir begunstiget. Man har full anledning til å kalle tilbake en begunstigelse.

Det finnes også en annen type begunstigelse som kalles en endelig begunstigelse. Denne kan også kalles tilbake, men kun etter samtykke fra den som er begunstiget.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Personvernpolicy