Råsterkt Villa avgjorde med ti mann

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">MATCHVINNER:</span> Gareth Barry scoret seiersmålet for Aston Villa på straffe. Villa avgjorde med ti mann etter Ashley Youngs utvisning.</p><p>(Foto: AFP/Scanpix.) </p>
MATCHVINNER: Gareth Barry scoret seiersmålet for Aston Villa på straffe. Villa avgjorde med ti mann etter Ashley Youngs utvisning. (Foto: AFP/Scanpix.) 

<pAvgjorde på straffe etter at Ashley Young var utvist for en grisetakling.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderland–Aston Villa 1–2.

At Aston Villa er en god kandidat for i det minste Champions League-spill, er neppe noen nyhet, men med formen den siste tiden har fansen for alvor begynt å drømme om Premier League-medalje.

I bortemøtet med et formsvakt Sunderland fikk skadede John Carews lagkamerater den verst tenkelige starten. Danny Collins ekspederte et presist frispark i mål med en flott heading, og ga Sunderland 1–0-ledelse allerede etter elleve minutter.

Young i sentrum

Men Aston Villa hadde ikke tapt på de siste ti kampene, og aktet ikke å gjøre det i dag heller.

Månedens spiller i Premier League, Ashley Young, har gjort det til en vane å levere målgivende pasninger til lagkameratene. Etter 60 minutter dro seg fri langs høyrekanten, og la inn til James Milner, som på finurlig vis stupte inn utligningen på åpent mål.

Elleve minutter senere mistet Ashley Young hodet. Med en grisetakling fikk han se det røde kortet, og Villa var redusert til ti mann.

Dramatisk straffeavgjørelse

Det hindret dem ikke i å vinne kampen.

Da Gabriel Agbonlahor ble tatt bakfra, pekte dommer Dean på straffemerket. Gareth Barry scoret sikkert i nettaket.

Det ble avgjørelsen på den høydramatiske kampen. Aston Villa tok sin sjette ligaseier på syv kamper, og trygget sin 4. plass – ett poeng bak Chelsea på plassen over. Sunderland på 14. plass føler nedrykksspøkelsets pust i nakken.

Personvernpolicy