Lønning på kamp-plass

Delt innstilling: Oslo-leder Michael Tetzschner (til venstre) og veteran Inge Lønning på delt 3. plass på Høyres Oslo-liste. Foto: Scanpix
Delt innstilling: Oslo-leder Michael Tetzschner (til venstre) og veteran Inge Lønning på delt 3. plass på Høyres Oslo-liste. Foto: Scanpix

<pPer-Kristian Foss og Ine Marie Eriksen Søreide topper lista til nominasjonskomiteen i Oslo Høyre. Om den siste sikre plassen er det kamp. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre har delt innstilling om både 3. og 4. plass på Høyres liste til stortingsvalget i høst.

Komiteen under ledelse av Leif Nybø har satt Oslo-partiets leder Michael Tetzschner opp mot partiveteranen Inge Lønning på 3. plass. Lønning fikk elleve stemmer mot seks for Tetzscnher.

- Ut fra nominasjonsprosessens forløp hadde jeg ventet en delt innstilling. Jeg er selvfølgelig glad for den sterke støtten i nominasjonskomiteen, sier Lønning i en kommentar til ABC Nyheter.

En siste sikker plass

Normalt regner Høyre i hovedstaden med å få inn tre kandidater. Inge Lønning som har sittet på Stortinget siden 1997, har klart signalisert at han ønsker å fortsette.

Men det står strid om ham.

I en uravstemning blant medlemmene i Oslo Høyre havnet Lønning på 4. plass - og dermed en høyst usikker skjebne. I ett av partiets største foreninger, Frogner, havnet han mye lenger ned.

Grundig prosess

Per-Kristian Foss og Ine Marie Eriksen Søreide har vært sikre på topp-plassene.

På fjerdeplassen er nominasjonskomiteen delt mellom Nikolai Astrup og Afshan Rafiq.

Den endelige avgjørelsen faller på nominasjonsmøtet i Oslo Høyres representantskap 23. februar.

Forut for dette har partiet gjennomført en grundig prosess. Det hele startet med at alle foreningene i Oslo Høyre gjennomførte en prøvenominasjon. Deretter fikk alle medlemmer delta i en rådgivende uravstemning. En tredjedel, 1354 personer, deltok.

- Har mye ugjort

- Jeg mener jeg har ganske mye ugjort i norsk politikk og stiller min arbeidskraft til rådighet. Det er særlig to ting som opptar meg: Det er et stort behov for all round-politikere, politikere som har jobbet med mer enn ett saksfelt, sier Lønning.

- Det andre som opptar meg, er utviklingen med at andelen eldre i samfunnet blir større og større. Det har mange sider ved seg i forhold til helse- og omsorgspolitikken. Så bør den velgergruppen som øker mest, også ha talspersoner på Stortinget som selv hører hjemme i den aldersgruppen.

- Det er et tankekors at jeg er den eneste blant 169 som er over 70 år. Gjennomsnittsalderen på Stortinget har gått ned 8 år de siste 30 år. Samtidig har gjennomsnittsalderen blant velgerne gått opp med 8 år, framholder partiveteranen.

Personvernpolicy