Kredittkortkalkulator

Finn ut hvilket kort som er best for deg. Her kan du legge inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet. Alle tall skal legges inn på årsbasis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se mer om kort

Kredittkort - nøkkeltall
Dette er de viktigste vilkårene for kredittkortene. Dette er detaljer for rente, årsgebyr, fakturagebyr, varekjøpsgebyr, og alle gebyrer ved minibankuttak.


Fordeler i kredittkortene
Mange kredittkort har gratisfordeler. Les mer om dem her, og andre kommentarer til kredittkortet.

Kalkulatoren rangerer kredittkortene etter kostnadsnivået til kortene etter forbruksmønsteret ditt. De enkelte kostnadselementene er rentekostnad, årsgerbyr, fakturagebyr (samme som termingebyr), transaksjonsgebyrer (kostnader ved varekjøp og minibankuttak), samt bonuser du får ved bruk av kortet.

Gjennomsnittlig lån er den gjennomsnittlige saldoen du har på kredittkortet i året. Her skal du ikke ta med det du skylder innenfor kreditt-tiden. Betaler du alltid hele regningen innen forfall, skal du legge inn null her.

Antall varekjøp er hvor mange ganger du bruker kortet til et kjøp.

Noen kort gir deg penger tilbake ved kjøp i butikker, dette kaller vi bonus. Noen kort gir bonus ved kjøp i bensinstasjoner og eventuelt andre butikker. Det er forskjeller mellom kortene på hva de gir av rabatter. Derfor er det med syv felter for dette. Kjøp i dagligvarebutikker, bensinstasjoner, flyreiser, klesbutikker og møbelbutikker, sportsbutikker er beløpet du kjøper for i denne typen butikker. Kjøp i andre butikker er beløpet du kjøper for i andre typer butikker.

Antall uttak i minibank i Norge
er hvor mange ganger du tar ut penger fra kredittkortet i Norge. Som oftest er den en kostnadskomponent som går på antall uttak. Gjennomsnittlig uttaksbeløp er nødvendig å legge inn fordi de fleste kortene også belaster et gebyr i forhold til denne beløpsstørrelsen. De samme forholdene gjør seg gjeldende i utlandet.

Kalkulatoren sorterer resultatet etter «Sum».Dette er summen av renter, og gebyrer, fratrukket eventuell bonus. «Lånekost» består av renter når du benytter kreditten. Noen kredittkort belaster deg for renter ved første dag ved minibankuttak. Kalkulatoren belaster renter for den tiden som normalt går til du får kredittkortregningen. «Gebyrer» er summen av årsgebyr, fakturagebyr, varekjøp og gebyrer ved minibankuttak. «Bonus» er den rabatten du får (cashback) ved å benytte kortet (tallet er minus siden du får penger).

Gjennomsnittlig lån
Antall varekjøp
Kjøp i dagligvarerbutikker
Kjøp på bensinstasjoner
Kjøp i møbelbutikker
Kjøp i klesbutikker
Kjøp i sportsbutikker
Kjøp av flyreiser
Kjøp i andre butikker (ink utlandet)
Antall uttak i minibank i Norge
Gjennomsnittlig uttaksbeløp i Norge
Antall uttak i minibank i utlandet
Gjennomsnittlig uttaksbeløp i utlandet
Låne
KredittkortSumkostGebyrerBonus