Ferie i verdensrommet

Ferie i verdensrommet
Ferie i verdensrommet

<pInnen to år skal de som har lyst og penger nok kunne besøke verdensrommet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På reiselivsmessa i Lillstrøm står det en litt uvanlig stand i år. Blant reiser til Danmark, Kenya, USA og resten av verden, promoterer selskapet Virgin Galactic turistreiser til verdensrommet.

- Meningen er at hvem som helst skal kunne få oppleve hvordan det er å være astronaut, forteller leder i Virgin Galactic, Stephen Attenborough, til ABC Nyheter.

Romskipet, som skal frakte turistene til verdensrommet er allerede bygget, og kan brukes flere ganger. Virgin Galactic håper i fremtiden å kunne fly minst 500 passasjerer ut i rommet årlig. Men først må det kjøres en rekke tester på romskipet, før det vil ta med vanlige passasjerer. Dette vil foregå i løpet av de to neste årene. Men allerede er det over 300 personer som har kjøpt seg plasser på skipet.

Foreløpig koster turen oppunder 1,5 millioner kroner per person.

- Det er absolutt verdt prisen, men det er mye penger, ja. I løpet av noen år håper vi imidlertid å kunne senke prisene slik at folk med mer normale inntekter kan ta turen, sier Attenborough.

Romskipet skytes ut fra et spesiallaget fraktfly oppe i luften. Deretter flyr skipet til en høyde på mellom 110 og 140 kilometer over bakken. Her vil romturistene tilbringe rundt 5 minutter i vektløs tilstand, mens de kan se jordas kurve under seg, før romskipet setter kursen mot jorda igjen.

- Jeg tror at det å oppleve rommet vil kunne forandre livet til folk, og får en til å få et annet syn på hvem man er og hvor vi lever. Kan hende man også blir mer miljøbevisst, fordi man ved å se jorda utenifra kanskje skjønner hvor sårbar den er, sier Attenborough.

Personvernpolicy