Alle evakuert uskadd fra grunnstøtt hurtigrute

EVAKUERT: Passasjerene på hurtigruteskipet Richard With måtte tirsdag morgen evakueres. Foto: Scanpix
EVAKUERT: Passasjerene på hurtigruteskipet Richard With måtte tirsdag morgen evakueres. Foto: Scanpix

<pAlle de 153 passasjerene og fire av mannskapet er evakuert uskadd fra hurtigruteskipet Richard With som grunnstøtte i Trondheim havn tirsdag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 153 passasjerene på skipet måtte tirsdag morgen evakueres ved hjelp av en brannstige etter at skipet traff grunnen utenfor Pir 2 i Trondheim havn, melder Adressa.no.

Skipet sprang lekk, og brannvesenet dro til stedet for å bidra med lensing av vann og evakuering.

- Vi driver nå og henter passasjerer i land. Båten ligger på stabil muddergrunn, sier kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten ASA, Stein Lillebo, til ABC Nyheter i ti-tiden tirsdag.

Det skal ifølge Adressa.no ikke være fare for passasjerenes sikkerhet.

- Båten tar inn vann gjennom «hylsa», det vil si hylsen omkring akslingen. Vi har ikke konstatert skader på selve skroget. Det er lagt ut oljelense rutinemessig for å sikre mot eventuell oljelekkasje, sier Lillebo.

- Vi sender nå ned dykkere for å få bedre oversikt over skadene.

Det var ifølge Lillebo sterk vind og generelt dårlig vær i området da ulykken skjedde.

- Like før klokka åtte var det stiv kuling ved kaianlegget. Man må kjøre propellene ganske hardt når man har så sterk vind. Kapteinen fikk en feilindikasjon som gjorde at man måtte dempe trykket. Det ga vinden mulighet til å få tak i båten, som dermed ble presset på grunn. Det er i hvert fall det ting så langt tyder på.

Arkivbilde av hurtigruteskipet Richard With i stormfullt farvann ved Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.Arkivbilde av hurtigruteskipet Richard With i stormfullt farvann ved Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Sør-Trøndelag politidistrikt mottok meldingen om grunnstøtingen klokken 08.11.

I skipet var 153 passasjer og et mannskap på 47.

- Politiet, brannvesenet, kystvakten og sjøredningstjeneste foretar nå en koordinert evakuering. Det foregår uten dramatikk, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Håvard Simonsen, til ABC Nyheter tirsdag morgen.


- Etter det jeg erfarer er det ingen som er skadet. Etter det vi har fått melding om dreier det seg om en grunnstøting like utenfor kai, og ingen ting tyder på at skipet vil synke, sier Simonsen.


ABC Nyheter meldte tidligere tirsdag at tallet på passasjerer var 143. Ifølge opplysninger fra Hurtigruten ASA er det korrekte antall 153. Artikkelen er oppdatert klokken 10.11 med kommentarer fra Hurtigruten.

Personvernpolicy