Tidligere barnehjemsbarn fikk 61 millioner i erstatninger

<pTidligere barnehjemsbarn fikk i fjor 61,8 millioner kroner i erstatninger fra staten og kommunene for omsorgssvikt og overgrep i oppveksten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokka (NTB): - Dette beløpet er vi godt fornøyd med. Vi har fått avslag på 150 søknader siden starten i 1993. De gruppene som har fått utbetalt mest i billighetserstatninger, er tidligere barnehjemsbarn og skolehjemsunger, sier generalsekretær Ola Ødegaard i stiftelsen Rettferd for taperne.

Erstatningsbeløpet er likevel 4 millioner kroner lavere enn i 2007, da stiftelsens medlemmer fikk utbetalt 66 millioner kroner.

Rettferd for taperne fikk godkjent 254 søknader om erstatning i 2008. Totalt har stiftelsen fått godkjent 1.025 erstatningssøknader siden 1993.

Fortsatt venter imidlertid over 200 tidligere barnehjemsbarn på at deres søknader skal behandles ferdig, opplyser Ødegaard.

- Vi er inne i en svært god trend nå, og det gleder oss at så å si alle søknader blir innvilget. Det er mange tidligere barnehjemsbarn som har fått utbetalt over 1 millioner kroner i erstatninger, sier generalsekretæren. (©NTB)

Personvernpolicy