Fire mennesker døde på veiene nyttårsaften

To personer omkom onsdag i en trafikkulykke på riksvei 705 sør for Stjørdal i Nord-Trøndelag. Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX
To personer omkom onsdag i en trafikkulykke på riksvei 705 sør for Stjørdal i Nord-Trøndelag. Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX

<pTil sammen fire personer døde i forbindelse med trafikkulykker rundt omkring i Norge nyttårsaften.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Dødsulykkene ble registrert i en tolvtimersperiode. Det var politiet i Nord-Trøndelag som fikk melding om den første ulykken klokken 11.16. To personer omkom i en trafikkulykke på riksvei 705 ved Elvran, 7–8 kilometer sør for Stjørdal på vei mot Selbu.

– En personbil frontkolliderte med en litt større bil, en Toyota Hiace. Begge de to personene i personbilen omkom, opplyser operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

I den litt større bilen var det to voksne og fire barn. De ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med lette skader.

Kollisjon

Halvannen time senere var det Nordmøre og Romsdal politidistrikt som fikk melding om en dødsulykke. En person mistet livet da en personbil og en lastebil kolliderte på E39 like ved Molde lufthavn Årø. Politiet ble varslet om saken klokken 12.55.

– Føreren av personbilen har omkommet, sier operasjonsleder Harald Melland i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Lastebilføreren ble sendt til sykehus, men pådro seg ikke alvorlige skader.

Onsdag kveld mistet en person livet i en utforkjøring med et vogntog på riksvei 78 i Nordland. Politiet fikk melding om saken klokken 19.10. Det var to personer i vogntoget. Begge satt fastklemt da redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet.

Havnet i fossen

– Den ene er bekreftet omkommet, og den andre ble sendt til sykehus, opplyser operasjonsleder Jens Berget i Helgeland politidistrikt til NTB.

Nærmere opplysninger om kjønn og alder var onsdag kveld ikke tilgjengelig. Tilstanden til personen som ble sendt til sykehus, var heller ikke kjent.

Ulykken skjedde på riksvei 78 i Vefsn kommune mellom Kulstad og Leirosen nord for Mosjøen.

– Vogntoget hadde kjørt av veien og ned i en foss. Der veltet kjøretøyet og ble liggende opp ned i fossen. Det lå ikke i selve vannet, men nesten i vannet, sier Berget. (©NTB)

Personvernpolicy