Superbyttet

AVGJORDE: Damien Duff avgjorde kampen mot Tottenham i ettermiddag like før full tid. Foto: AP/Scott Heppell
AVGJORDE: Damien Duff avgjorde kampen mot Tottenham i ettermiddag like før full tid. Foto: AP/Scott Heppell

<pDa det så ut til at en kjedelig andre omgang skulle ende i poengdeling satte Joe Kinnear inn Damien Duff. Iren brukte to minutter på å avgjøre kampen til hjemmelagets fordel og gi the Magpies et kraftig tabellmessig løft før juleperioden. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var to lag som har det med å underprestere som møttes på St. James´ Park i ettermiddag. Begge lag kom fra gode prestasjoner forrige helg, Newcastle vant 3-0 borte mot Portsmouth, mens Tottenham holdt Manchester United til 0-0 i London.

På en enormt tett Premier League-tabell lå de to lagene på henholdsvis 15. og 16. plass, begge med 19 poeng.

Given med målgivende

Men det var Tottenham som startet friskest da lynvingen Aaron Lennon fikk lagt inn fra sin høyrekant. Et knallhardt innlegg var ferdigscoret for spissen Roman Pavlyuchenko, men russerens bevegelse i feltet gjorde at han ikke nådde fram.

Newcastle var på sin side langt mer effektive da de fikk sin første mulighet i kampen. Et utspill fra keeper Shay Given havnet hos Charles N´Zogbia som fikk kommet seg løs fra Benoit Assou-Ekotto og satt ballen fordi Heurelho Gomes.

To på to kamper

Etter scoringen hadde the Magpies god kontroll på kampen, men like før halvtimen var spilt fikk Luka Modric den ene muligheten han trengte for å utligne.

Stopper Michael Dawson brøt et oppspill på midtbanen og ballen falt ned hos Modric på offsidelinjen. Pavlyuchenko var klart offside, men viste ingen interesse for spillet, og den lille kroaten gjorde ingen feil alene med Given. Avslutningen var iskald. Det var hans andre mål denne uken, etter at han også scoret i UEFA-cupen mot Spartak Moskva torsdag.

Da hadde Tottenham våknet, og de skapte noen småsjanser før hvilen, men det ebbet ut med uavgjort til pause.

Kjedelig andre omgang

Starten på andre omgang var relativt hendelsesfattig, og det skjedde ikke mye første halvdel av omgangen, men etter 71 minutter kom Newcastle og Michael Owen til en farlig mulighet. Mark Viduka la ned et innlegg til Owen som hamret ballen over fra ti meter.

Fem minutter før full tid kom Tottenhams største mulighet i andre omgang da Lennon vendte vekk Jose Enrique og la inn til Frazier Campbell. Leiesoldaten fikk ikke stokket beina og ballen gikk hele veien gjennom forsvaret til hjemmelaget.

Da klokken viste 88 minutter satte Kinnear inn Damien Duff, og for et bytte det ble. I det 90. spilleminutt spilte han vegg med Mark Viduka og endte opp alene med Gomes. Han gjorde ingen feil, og dermed var kampen avgjort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus