Norge herjes av branner!

Norge herjes av branner!
Norge herjes av branner!

<pEn eldre kvinne er omkommet i husbrann i Alta torsdag kveld. Brannvesenet har problemer med å få kontroll over flammene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om brannen i eneboligen i Elvebakken like ved flyplassen i Alta kom klokken 18.44. En kvinne født i 1919 bor i huset, og er nå bekreftet omkommet.

– Huset er overtent og brannvesenet har problemer med å slå ned ilden. Foreløpig ser det ut til at det er lite vi kan gjøre, sier operasjonsleder Per Holmvik i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Det er uklart om det er fare for spredning til andre boliger i området.

Brann på Nøtterøy

Torsdag ettermiddag omkom en eldre mann i en husbrann på Nøtterøy i Vestfold. Natt til torsdag omkom et eldre ektepar i en boligbrann i Oslo.

Klokken 13.45 fikk brannvesenet melding om husbrannen og at en person var savnet. Brannvesenet ble møtt av et hus som sto i full fyr, og brannvesenets røykdykkere fant en mann bevisstløs inne i eneboligen. Mye tyder på at dette er huseieren på 80 år.

– Da vi kom fram, var det god fyr i huset. Vi fant mannen bevisstløs i stua og overlot ham til ambulansepersonell, sier fagleder for brannvesenet i Tønsberg, Jarle Steinnes, til NTB.

Mannen ble sendt med ambulanse til Sykehuset Vestfold i Tønsberg, men livet sto ikke til å redde, får NTB opplyst ved Vestfold politidistrikt.

– En mann er bekreftet omkommet. Han er ikke identifisert, men det er bare én person som er registrert på denne adressen, sier politiadvokat Hanne Solheim i Vestfold politidistrikt.

Brannvesenet vet ennå ikke hvordan brannen startet. Det var ikke fare for spredning til andre hus, men brannvesenet jobbet lenge med å slukke flammene i takkonstruksjonen.

Telthusbakken i Oslo

Natt til torsdag omkom et eldre ektepar i en brann i Telthusbakken i Oslo.

Brannen i ble meldt klokken 0.25 natt til torsdag. Rett over klokken 3 hadde brannvesenet kontroll over brannen. Etterslukking pågikk ut over morgenen.

18 personer i nabohusene ble evakuert under brannen. Ingen av dem ble skadd.

Telthusbakken ligger i Oslo sentrum, med eldre trehus på den ene siden og parsellhager på den andre siden. Husene ligger relativt tett, men brannvesenet klarte å avgrense flammene til det ene huset.

– Mye innsats ble brukt for å avgrense flammene, spesielt mot nabohuset nedenfor, som ligger vegg i vegg, sier Romsloe.

Verste brannår siden 1979

- Dessverre kan vi allerede nå konstatere at 2008 er det verste brannåret siden 1979 da 91 personer omkom i brann, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk Brannvernforening.

ABC Nyheter kommer tilbake med mer om brannene som nå herjer landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus