Norge herjes av branner!

Norge herjes av branner!
Norge herjes av branner!
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn eldre kvinne er omkommet i husbrann i Alta torsdag kveld. Brannvesenet har problemer med å få kontroll over flammene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om brannen i eneboligen i Elvebakken like ved flyplassen i Alta kom klokken 18.44. En kvinne født i 1919 bor i huset, og er nå bekreftet omkommet.

– Huset er overtent og brannvesenet har problemer med å slå ned ilden. Foreløpig ser det ut til at det er lite vi kan gjøre, sier operasjonsleder Per Holmvik i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Det er uklart om det er fare for spredning til andre boliger i området.

Brann på Nøtterøy

Torsdag ettermiddag omkom en eldre mann i en husbrann på Nøtterøy i Vestfold. Natt til torsdag omkom et eldre ektepar i en boligbrann i Oslo.

Klokken 13.45 fikk brannvesenet melding om husbrannen og at en person var savnet. Brannvesenet ble møtt av et hus som sto i full fyr, og brannvesenets røykdykkere fant en mann bevisstløs inne i eneboligen. Mye tyder på at dette er huseieren på 80 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da vi kom fram, var det god fyr i huset. Vi fant mannen bevisstløs i stua og overlot ham til ambulansepersonell, sier fagleder for brannvesenet i Tønsberg, Jarle Steinnes, til NTB.

Mannen ble sendt med ambulanse til Sykehuset Vestfold i Tønsberg, men livet sto ikke til å redde, får NTB opplyst ved Vestfold politidistrikt.

– En mann er bekreftet omkommet. Han er ikke identifisert, men det er bare én person som er registrert på denne adressen, sier politiadvokat Hanne Solheim i Vestfold politidistrikt.

Brannvesenet vet ennå ikke hvordan brannen startet. Det var ikke fare for spredning til andre hus, men brannvesenet jobbet lenge med å slukke flammene i takkonstruksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telthusbakken i Oslo

Natt til torsdag omkom et eldre ektepar i en brann i Telthusbakken i Oslo.

Brannen i ble meldt klokken 0.25 natt til torsdag. Rett over klokken 3 hadde brannvesenet kontroll over brannen. Etterslukking pågikk ut over morgenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

18 personer i nabohusene ble evakuert under brannen. Ingen av dem ble skadd.

Telthusbakken ligger i Oslo sentrum, med eldre trehus på den ene siden og parsellhager på den andre siden. Husene ligger relativt tett, men brannvesenet klarte å avgrense flammene til det ene huset.

– Mye innsats ble brukt for å avgrense flammene, spesielt mot nabohuset nedenfor, som ligger vegg i vegg, sier Romsloe.

Verste brannår siden 1979

- Dessverre kan vi allerede nå konstatere at 2008 er det verste brannåret siden 1979 da 91 personer omkom i brann, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk Brannvernforening.

ABC Nyheter kommer tilbake med mer om brannene som nå herjer landet.