Solberg: – Frp-samarbeid er opp til velgerne

- Det kan ikke sees bort ifra at Frp er et stort parti, påpeker Høyre-leder Erna Solberg, her sammen med FrP-leder Siv Jensen. Foto: Scanpix..
- Det kan ikke sees bort ifra at Frp er et stort parti, påpeker Høyre-leder Erna Solberg, her sammen med FrP-leder Siv Jensen. Foto: Scanpix..

<p– Prosesser hvor vi skal skape avstand til Frp, tror jeg ikke Høyre skal være med på, sier Høyre-leder Erna Solberg. Hun vil la velgerne bestemme.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre ble i Aftenposten lørdag invitert til samtaler om regjeringsplattform med KrF og Venstre. Kravet for denne plattformen er at Høyre utelukker regjeringssamarbeid med Frp. Noe Høyre-leder Erna Solberg finner urimelig.

– Vårt mål er å få til en borgerlig regjering med et sterkt Høyre. Da mener jeg en regjering som utgår fra de fire partiene som sitter i opposisjon. Jeg er ikke åpen for å ekskludere andre. Det vil skade sjansen for en ny borgerlig regjering, sier hun til Aftenposten.

Hun påpeker at det ikke kan sees bort ifra at Frp er et stort parti.

Venstre-general Lars Sponheim har påstått at det at Høyre holder døren på gløtt i forhold til Frp, kan koste ikke-sosialistene regjeringsmakten, til tross for flertall i Stortinget.

– Det avgjørende er om det blir borgerlig flertall. Det er ikke en naturlov som sier at den største grupperingen får regjeringsmakten hvis et flertall i Stortinget ønsker en annen regjering, kommenterer Solberg Venstre-lederens utspill. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus