– Mexicanske narkokartell til Oslo

Brutale oppgjør og drap har preget  kartellene Sinaloa, Golfo og Tijuana. Foto: Scanpix
Brutale oppgjør og drap har preget kartellene Sinaloa, Golfo og Tijuana. Foto: Scanpix

<pBrutale mexicanske narkotikakartell etablerer nå underavdelinger i Europa, blant annet i Oslo, ifølge spanske medier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkobandene går under samlenavnet «las maras». Fortropper av bandene er allerede på plass i Barcelona, Madrid, Málaga, Bilbao, Amsterdam, Paris og Oslo, skriver den spanske avisen El Periódico.

Avisen henviser til opplysninger fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC). Aftenposten har forsøkt å få kommentar fra norsk politi, men har ikke lyktes i det.

– Vi vet at kartellene Sinaloa, Golfo og Tijuana er i ferd med å trene opp unge mareros. Med dem håper de å ekspandere til Europa. Tiden da las maras bare var et problem i Mellom-Amerika, er over. Nå er de også en trussel mot Europa, sier José Manuel Martínez, som er UNODCs regionale representant.

Bandene er fra før godt etablerte i Mellom-Amerika og USA, spesielt i Washington D.C. og i California.

Den spanske avisen skriver videre at kartellenes mål i første omgang er å få innpass på det europeiske markedet slik at de kan kontrollere kokaintrafikken. Videre skal målet være å oppnå monopol på lukrative ulovligheter som våpensmugling, prostitusjon og menneskehandel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus