Obama i klimamøte med Gore

TRUSSEL: Klimatrusselen handeler om nasjonal sikkerhet og må behandles på en alvorlig måte, sa Obama etter møtet med Al Gore (t.h.). (Foto: Scanpix)
TRUSSEL: Klimatrusselen handeler om nasjonal sikkerhet og må behandles på en alvorlig måte, sa Obama etter møtet med Al Gore (t.h.). (Foto: Scanpix)

<pTiden da man kunne fornekte klimaproblemene er over, sa Barack Obama da han tirsdag møtte fredsprisvinner og miljøaktivist Al Gore.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er tvingende nødvendig å angripe problemet umiddelbart, uttalte den påtroppende presidenten i USA.

Obama møtte sammen med sin kommende visepresident, Joe Biden, Al Gore i Chicago.

– Alle tre er enige om at tiden for utsettelser og fornektelser er over, fastslo Obama.

– Også muligheter

Han fortalte at han har planer om å arbeide sammen med republikanere, forretningsfolk, forbrukere og andre involverte for å få til en samlende og aggressiv politikk som kan ta for seg klimatrusselen.

– Dette handler om nasjonal sikkerhet og må behandles på en alvorlig måte, understreket Obama.

Han påpekte at miljøpolitikk også kan være næringspolitikk.

– Det er ikke bare et problem, men også en mulighet. Investeringer i alternative energikilder kommer til å styrke økonomien vår. Og samtidig som vi redder planeten, vil vi også trygge landet vårt, sa den påtroppende presidenten, med henvisning til at USA er avhengig av energi fra land amerikanerne ikke definerer som vennligsinnede.

Vil ikke ha toppjobb

Obama har lenge flagget at han ønsker en hard satsing mot klimaforandringene. I den sammenheng har det vært spekulert i om Gore kan få en toppjobb i den kommende administrasjonen.

Gore, som vant Nobels fredspris i 2007 for miljøengasjementet sitt, har imidlertid uttalt at han ikke ønsker å bli noen «miljø-tsar» i Obamas administrasjon.

På den annen side gjorde Obama det klart i løpet av presidentvalgkampen at han kommer til å rådføre seg med den tidligere visepresidenten og demokratiske presidentkandidaten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus