Mette-Marit fikk Petter Dass-prisen

FIKK PRIS: Kronprinsesse Mette-Marit mottok Petter Dass-prisen fra Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes (t.v.) og redaktør Jon Magne Lund. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX/POOL)
FIKK PRIS: Kronprinsesse Mette-Marit mottok Petter Dass-prisen fra Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes (t.v.) og redaktør Jon Magne Lund. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX/POOL)

<pKronprinsesse Mette-Marit fikk tirsdag årets Petter Dass-pris for sitt arbeid med salme-CD-en «Sorgen og gleden», som ble utgitt i februar i år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overrekkelsen skjedde i en audiens på Slottet der kronprinsessen mottok Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes og redaktør Jon Magne Lund.

Vårt Lands Petter Dass-pris går til en person eller organisasjon som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud, og som har bidratt til å sette den kristne tro på dagsordenen på en jordnær og folkelig måte – i beste Petter Dass-ånd.

Juryens begrunnelse for å gi prisen til Mette-Marit tar utgangspunkt i kronprinsessens valg og omtale av de elleve salmene på CD-en «Sorgen og gleden», som ble utgitt i februar i år. Kronprinsessen skriver i tekstheftet til CD-en at «Salmene er et bindeledd mellom meg og Gud, og mellom meg og livet.»

Prisen er en kopi av Skule Waksviks storslåtte statue av dikterpresten som står på torget i Sandnessjøen. Prisen ble i år delt ut for 14. gang. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus