100 personer svindlet etter bensinkjøp

<pOver 100 personer har blitt svindlet for penger etter å ha fylt bensin.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Felles for alle er at de har trukket kortet på en 123-stasjon i Arendal. Flere kunder merket at ting ikke var som det burde være på kontoutskriften, og tok da kontakt med banken.

- Hos oss er det 60 kunder som har blitt svindlet for penger på den selvbetjente bensinstasjonen. Til sammen har kundene blitt tappet for nærmere en halv million kroner fra kontoene sine, opplyser Trond Ljøstad i Sparebanken Sør i Arendal til fvn.no.

Det viste seg at de uheldige kundene hadde blitt utsatt for skimming. Det foregår ved at en avleser blir montert på en betalingsautomat. Denne avleseren monteres uten på den ekte avleseren. Når man putter inn kortet, kopieres innholdet i magnetstripen og lagres i den falske avleseren. I tillegg blir det gjerne montert opp et skjult kamera for å lese av brukernes personlige koder.

Bensinstasjonen drives av Statoil. Informasjonssjef Knut Hansen i Statoil Norge bekrefter at de mistenker misbruk av kort ved stasjonen.

- Vi har foreløpig ikke fått bekreftet at kortene er misbrukt, men vi har mistanke om at det har foregått skimming. Det er snakk om et begrenset tilfelle i midten av november, og det er helt trygt å bruke kortet der nå, sier Hansen til fvn.no.

Det skal ikke være fare for at kundene må dekke tapene sine selv, og flere banker lover at kundene skal få pengene kjapt tilbake.

Personvernpolicy