Ny Harry Potter-bok ute

J.K Rowling har foreløpig tjent nærmere seks milliarder kroner på Harry Potter-universet. Bildet til høyre viser det håndskrevne eksemplaret av boka «Skalden Skurres historier», som ble auksjonert bort for 20 millioner kroner. Foto: Scanpix
J.K Rowling har foreløpig tjent nærmere seks milliarder kroner på Harry Potter-universet. Bildet til høyre viser det håndskrevne eksemplaret av boka «Skalden Skurres historier», som ble auksjonert bort for 20 millioner kroner. Foto: Scanpix

<pHarry Potters skaper J.K Rowling, gir ut den foreløpige siste boka om trollmannsverdenen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harry Potter

*Den første Harry Potter-boka kom ut i 1997 i England under tittelen «Harry Potter and the Philosopher’s Stone».

*J.K Rowling har hele tiden vært klar på at det kun skal bli gitt ut sju bøker i den ordinære Potter-serien.

*Den siste boka i serien kom ut i 2007 under tittelen «Harry Potter and the Deathly Hallows».

*Filmselskapet Warner Brothers har foreløpig gitt ut fem filmer om den populære trollmannen.

The Tales of Beedle the Bard» Rowlings tredje spin off-bok i forbindelse med Harry Potter.

«The Tales of Beedle the Bard» eller «Skalden Skurres historier» som boka heter på norsk, er en spin off av J.K Rowlings enormt populære bokserie om trollmannen Harry Potter.

Tidligere har hun gitt ut spin off-bøkene «Rumpeldunk gjennom tidene» og «Fabeldyr og hvor de er å finne», i tillegg til de sju bøkene i serien om Harry Potter.

Den nye boka inneholder eventyr fra trollmannsverdenen. I den sjuende og siste ordinære boka i Harry Potter-serien, «Harry Potter og dødstalismanene», arver Hermine denne boka fra rektor Humlesnurr. Den skal vise seg å være svært nyttig for de tre vennene Harry, Hermine og Ronnys kamp mot den onde trollmannen Voldemort.

Boka er spådd å bli en internasjonal bestselger, med et globalt opplag på 7, 5 millioner kopier.

Opprinnelig hadde Rowling bare tenkt til å gi ut syv håndskrevne eksemplarer av boka. Seks ble gitt til nære venner, og en ble lagt ut på auksjon. Boka ble solgt for 20 millioner kroner.

Rowling ombestemte seg imidlertid, og avgjorde at «Skalden Skurres historier» også skulle deles med fansen. Pengene fra boksalget vil gå til «The Children’s high level group», som kjemper for barns rettigheter i Europa.

Dette er antagelig ikke Rowlings siste bok i forbindelse med Harry Potter. Hun har planer om gi ut et oppslagsverk på serien, etter at en forlegger ville gjøre det samme - uten hennes tillatelse.

Det er Torstein Bugge Høverstad, den norske oversetteren av Harry Potter-bøkene, som også har oversatt «Skalden Skurres historier». Boka kommer ut i Norge på både engelsk og norsk torsdag 4. desember.

Personvernpolicy