Åstedsgransking og avhør i Eid

<pKripos jobber med å undersøke åstedet, og politiet holder på med avhør i Eid der en mann og en kvinne ble funnet døde tirsdag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag meldte politiet at mannen og kvinnen som ble funnet døde i bygda Torheim i Eid kommune i Sogn og Fjordane tirsdag kveld, var utsatt for drap og selvmord. På ettermiddagen kom Kripos i gang med sine tekniske undersøkelser, og slik det ser ut nå, vil granskingen pågå også i morgen.

– Arbeidet kom i gang seint, og det ser ut til at det må avsluttes i morgen, sa politiadvokat Knut Broberg til NTB onsdag kveld.

Obduseres i Bergen

Broberg forteller at de avdøde skal transporteres til Bergen torsdag.

– De skal obduseres der, og dette vil skje enten i morgen eller fredag. Det er ingenting som er klart ennå, sier han.

I mellomtiden holder politiet på med avhør av pårørende, bekjente og folk fra området der de døde ble funnet. Spørsmål i tilknytning til hendelsesforløp og mordvåpen vil først bli avklart etter at Kripos er ferdig med sine undersøkelser.

– Det er for tidlig å si noe sikkert om dette, sier Broberg.

De to døde er en mann på 57 år og en kvinne på 44. De to døde skal ifølge NRK tidligere ha hatt et forhold til hverandre.

Mannen var, ifølge Bergens Tidendes nettutgave, ungdomsskolelærer ved en skole i en annen kommune i Sogn og Fjordane. Han hadde tre voksne barn, og kvinnen, som var bosatt i Torheim, hadde fire barn.

– Jeg har ikke alle detaljer, men jeg vet at kommunens kriseteam er koblet inn, og at familien også er med på å ta seg av de etterlatte, sier Broberg til NTB.

Funnet av nabo

De to ble funnet døde sent tirsdag kveld langs en vei i bygda Torheim, 25 kilometer fra sentrum av Nordfjordeid.

Det skal ha vært en nabo som fant mannen og kvinnen, rundt 20 meter fra huset på eiendommen. Ifølge Aftenposten.no er beboeren i dette huset i nær slekt med en av de omkomne.

Politiet satte opp sperring rundt den om lag ti mål store tomten, der de to døde ble funnet, skriver lokalavisen Fjordenes Tidende. (©NTB)

Personvernpolicy