Knallsterk Arsenal-seier

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Robin van Persie ble dagens helt for Arsenal da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Chelsea. Foto: Glyn Kirk
Robin van Persie ble dagens helt for Arsenal da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Chelsea. Foto: Glyn Kirk

<pRobin van Persie scoret to ganger på tre minutter mot Chelsea og sikret en presset Arsene Wenger en stor skalp i ettermiddagens storoppgjør i London. </p

Arsenal fikk et voldsomt løft etter en meget trøblete periode med seieren over Chelsea på Stamford Bridge i ettermiddag. Tre minutters magi var nok til å snu kampen, og de blå klarte aldri å slå tilbake.

En omdiskutert offside-scoring og en helt legitim nettkjenning fra Robin van Persie var beholdningen da the Gunners viste en enorm mental styrke.

Første baklengs i andre omgang

For forutsetningene før snuoperasjonen var meget dårlige. Chelsea ledet nemlig 1-0 ved sidebytte, og de hadde ikke sluppet inn et eneste mål i andre omgang så langt i år.

Og det var Chelsea gikk hardest ut de første minuttene på hjemmebane og satte seg kraftig i respekt hos Arsenal. Med stor fart, godt trykk og stor bestemthet på eget gress styrte de innledningen. Likevel gikk kampens første store sjanse til Arsenal.

Etter 14 minutter la Adebayor inn fra høyre og ballen havnet hos kaptein Fabregas på bakre stolpe. Hans skudd ble reddet av Petr Cech, og på returen kom den siste tids mest utskjelte spiller, William Gallas fossende. Han fikk dog ikke kontroll på

ballen og Chelsea kunne puste lettet ut.

Etter snaue 25 minutter kunne Frank Lampard sendt de blå i ledelsen etter et av sine sedvanlige offensive løp. Et innlegg fra hurtigtoget Jose Bosingwa traff visekapteinen på hodet, men hodestøtet gikk rett på Almunia i Arsenal-målet.

Selvmål

Rett før halvtimen var spilt tok hjemmelaget ledelsen. En corner fra Chelsea ble

fanget opp greit av keeper Almunia, som så fulgte opp med en forferdelig igangsetting, og Chelsea snappet kulen igjen ved Bosingwa. Han slo et lurt innlegg som Johan Djorou var uheldig og sendte i eget nett.

Det var uansett keeper Almunia som må ta på seg størsteparten av skylden for

målet, og ikke Djorou. Stopperen var for øvrig overraskelsen i Arsenal-oppstillingen da han ble valgt framfor rutinerte Michael Silvestre.

Omgangen fortsatte med sjanser til begge lag, men det ebbet ut til pause uten flere scoringer.

Van Persie-show

I andre omgang startet Chelsea igjen best, men det var Arsenal som scoret første denne gangen. Robin van Persie ble spilt gjennom av Denilson etter 59 minutter og klinket ballen i krysset, utagbart for Petr Cech. Nederlenderen var imidlertid i en soleklar offside, og scoringen skulle vært annulert.

Men det brydde ikke van Persie seg om, og han scoret like godt et nytt mål kun minutter senere. Adebayor hea

det ned, og Persie vendte opp og skjøt ballen via fingertuppene til Cech og i mål.

Etter at kampen var snudd turde Arsenal å stå høyt og klarte derme

d å stresse Chelsea. Dette gjorde at det forventede stormløpet fra hjemmelaget aldri, og dermed var Wengers triumf et faktum.

Tapet gjør at Chelsea nå har to hjemmetap (mot Liverpool og Arsenal) og tre uavgjorte kamper i serien så langt. Arsenal var allerede før kampstart avskrevet av ekspertene med tanke på gullet, men klarte å korte ned avstanden opp til syv poeng med dagens seier.