Kanonspurt på Oslo Børs

Oslo Børs er oppført 1826-28. Arkitekt Christian Grosch. Gresk tempelfront i Empire stil. Doriske søyler. Foto: Berit Roald / SCANPIX.
Oslo Børs er oppført 1826-28. Arkitekt Christian Grosch. Gresk tempelfront i Empire stil. Doriske søyler. Foto: Berit Roald / SCANPIX.

<pBørskommentar: Oslo Børs har vinglet hele dagen. Men i siste time gikk indeksen til værs. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En usikker kveld i USA tirsdag smittet over på investorene i Oslo, som slet med å finne retningen i dag tidlig. Oslo Børs startet dagen ned, men hovedindeksen snudde opp etter en drøy times handel, men var raskt i minus igjen. Slik fortsatte det å rulle helt til det var en time igjen av handelen.

Etter en formidabel sluttspurt endte indeksen på 212,80 poeng, en oppgang på 1,50 prosent.

Dette skjedde rett etter at de amerikanske indeksene snudde oppover etter en mildt sagt kjølig start på dagen. USa snudde etter at Barack Obama bekreftet at han har oppnevnt Paul Volcker til å lede kampen mot finansproblemene i landet.

Les også: Obama med ny mann

Også i går var det humpete, der Oslo Børs skiftet hele tolv ganger fra pluss til minus gjennom børsdagen tirsdag.

Must byr på Gyldendal

Desidert største enkelthandel på Oslo Børs idag var Erik Musts oppkjøp av Gyldendal-aksjer for millioner kroner. Etter handelen har Must 52,5 prosent av aksjene i Gyldendal, noe som utløser automatisk budplikt.

Trygve Hegnar har så langt ikke ønsket å kommentere Musts aksjekjøp til DN.no.

Les saken her: Byr på Gyldendal

Orkla falt på bil

Orkla-aksjen endte opp 2,93 prosent onsdag etter å ha vært ned hele 5,0 prosent tidligere på dagen. Tirsdag falt aksjen tre prosent, mens hovedindeksen var opp 0,65 prosent. Aksjen ble ved slutt handlet for 38,15 kroner.

Tore Østby, som er analytiker i Handelsbanken Capital Markets, tror økt fokus på usikkerheten knyttet til bilindustrien kan være noe av årsaken til at Orkla-aksjen har utviklet seg betydelig svakere enn markedet de seneste dagene.

- Utfordringen for Orkla nå er aluminiumsvirksomheten, og spesielt Sapa. Der er de veldig avhengige av utviklingen i USA. Konsumvirksomheten har vist veldig god fremgang og bra marginutvikling, sier han til TDN Finans.

Opptur for Telenor

Telenor steg markert etter at selskapet i en melding opplyste at det vurderer andre løsninger enn emisjon for å finansiere oppkjøpet i India.

Den varslede emisjonen har fått sterk kritikk, blant annet fra analytikere, og investorene er nå lettet for at Telenor nå går gjennom finansieringsplanen én gang til.

Les også: Telenor kan droppe utskjelt emisjon

Telenor steg 2,73 prosent til 35,75 kroner, etter å ha vært opp mer enn fem prosent tidligere i dag.

Lavere olje

Nordsjøoljen endte på 51,81 dollar, opp 1,46 dollar. Da børsen stengte tirsdag ble et fat nordsjøolje handlet til nesten 53 dollar fatet. Den amerianske oljeprisen, WTI, handles til 51,90 dollar fatet.

Les også: Oljeprisen ligger over 50 dollar

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,50 prosent til 212,80 poeng.

Personvernpolicy