Storspill sendte Tutta i tet

Suzann Pettersen på den 17ende greenen i den tredje runden av the ADT Championship på the Trump International Golf Club i Florida. Foto: Montana Pritchard/Getty Images/AFP/Scanpix.

<pSuzann Pettersen lot seg ikke stoppe av en trippelbogey på 4. hull og storspilte på 3. runde i helgens LPGA-turnering.</p

Med hele åtte birdies gikk hun runden fire slag under par og spilte seg helt opp i tet. Men søndag starter hun likt med de sju andre finalistene.

Turneringen spilles slik at de 16 som gikk videre fra de to første rundene stilte likt på lørdagens runde, der det gjaldt å komme seg med til finalen. «Tutta» var best av alle, men søndag nullstilles det igjen.

Suzann Pettersen fikk sin første birdie på 3. hull, men på det neste gikk det helt galt. Hun trengte sju slag på å få ballen nedi par 4-hullet.

Det la hun bak seg med nye birdies på 6., 7., 10., 13., 14., 15. og 16. hull, før det ble en bogey på 17. hull.

68-runden plasserte henne øverst på resultattavla, ett slag foran Angela Stanford, to foran Paula Creamer og Lee Seon-hwa.

De tre spillerne som endte på delt 7.-plass lørdag (med 72 slag) måtte ut i omspill om de to siste plassene i finalen.

Legenden Annika Sörenstam var blant dem som ikke greide cuten halvveis, i sin aller siste LPGA-turnering. (©NTB)