Trekker to av tiltalene i Kadra-saken

Norsk-somaliske Kadra Yusuf ankommer Oslo tingrett mandag morgen. Fem mann står tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelse mot henne i forbindelse med et overfall i Møllergata i Oslo i april 2007. Bakgrunnen for overfallet var at de anklaget henne for å ha fornærmet Koranen ved at hun hadde bedt om en nytolkning av Koranens kvinnesyn. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Norsk-somaliske Kadra Yusuf ankommer Oslo tingrett mandag morgen. Fem mann står tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelse mot henne i forbindelse med et overfall i Møllergata i Oslo i april 2007. Bakgrunnen for overfallet var at de anklaget henne for å ha fornærmet Koranen ved at hun hadde bedt om en nytolkning av Koranens kvinnesyn. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

<pPolitiet frafalt under rettssaken i Oslo tingrett torsdag tiltalen mot to av de fem tiltalte i Kadra-saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Begrunnelsen er at slik bevisene fremkom i retten, var det ikke grunnlag for domfellelse av de to, sier politiadvokat Anne-Cathrine Kristiansen til TV 2.

Under rettssaken som startet mandag, var fem menn tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelse i forbindelse med overfallet på 27 år gamle Kadra Yusuf i Møllergata i Oslo i april i fjor.

Det er en 23 år gammel somalier og en 35 år gammel marokkaner som slipper å stille på tiltalebenken fredag.

23-åringen hevder å aldri ha vært utenfor det aktuelle utestedet der Kadra ifølge tiltalen ble overfalt. Under rettssaken skal det ifølge mannens forsvarer, Frode Sulland, ha kommet fram at to politietterforskere sier at 23-åringen ikke kan sees på en video som er tatt opp fra åstedet.

– Jeg synes det er forferdelig belastende for en fyr å sitte så lenge med en sak som dette her. Det er åpenbart et elendig politiarbeid hvor man har satt sin lit til Kadras versjon, slik mediene også har gjort, sier Sulland.

Flere vitner har i retten beskrevet de tiltalte som svært sekulære muslimer uten særlig tilknytning til islam. De tiltalte mener mediene har vært ukritisk i sin dekning og forholdt seg til Yusufs versjon av saken. (©NTB)

Personvernpolicy