Nytt superband

Neil Finn fra Crowded House samler på ny sine musikervenner for å drive veldedighet, men denne gangen skal gjengen også i studio. Foto: Branimir Kvartuc (AP/Scanpix)
Neil Finn fra Crowded House samler på ny sine musikervenner for å drive veldedighet, men denne gangen skal gjengen også i studio. Foto: Branimir Kvartuc (AP/Scanpix)

<pMedlemmer fra Radiohead, Wilco, The Smiths og Crowded House slår seg sammen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neil Finn fra den newzealandske popgruppen Crowded House har fått med seg Ed O'Brien og Phil Selway fra Radiohead, Jeff Tweedy, John Stirrat, Glenn Kotche og Pat Sansone fra Wilco og Johnny Marr, tidligere gitarist i The Smiths, til sitt nye bandprosjekt. I tillegg skal Lisa Germano, KT Tunstall og Sebastian Steinberg, bassist i Soul Coughing, samt Neil Finns sønn Liam, også bidra til prosjektet.

«7 Worlds Collide: Live At The St. James» (2001)«7 Worlds Collide: Live At The St. James» (2001)

Den eminente gjengen som utgjør besetningen i den nye «supergruppen» Seven Worlds Collide, samles av veldedighetsgrunner og blir en slags oppfølger til et album med samme navn som ble gitt ut i 2001 under navnet Neil Finn & Friends.

Plate og turné

Denne gangen er planen å spille inn låter til en plate. Opptakene skal gjøres i Auckland, New Zealand, i løpet av de nærmeste månedene, melder nyhetsbyrået Reuters.

I etterkant av innspillingen vil flere av musikerne som bidrar dra ut på en turné sammen, heter det videre i meldingen. Overskuddet av salget vil gå til Oxfam, en internasjonal, ideell, humanitær organisasjon som arbeider i mer enn 100 land for å redusere fattigdom og urettferdighet.

Flere gjengangere

Flere av bidragsyterne som deltar i 2009-utgaven av Neil Finns veldedighetsprosjekt, blant annet Wilco-medlemmene, var også med på turneen i 2001, mens andre er nykommere i denne sammenheng. Forrige gang bidro for øvrig også Pearl Jam-frontmann Eddie Vedder.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy