- For svake til gull

Samir Nasri og Arsenal er så godt som ute av gullkampen, sier Øyvind Alsaker til ABC Nyheter. Foto: EPA/Felipe Trueba
Samir Nasri og Arsenal er så godt som ute av gullkampen, sier Øyvind Alsaker til ABC Nyheter. Foto: EPA/Felipe Trueba

<pØyvind Alsaker går langt i å avskrive Arsenals gullsjanser i årets serie etter hjemmetapet for Aston Villa i helgen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten John Carew knuste likevel Aston Villa Arsenal på Emirates i London lørdag. Det var en imponerende forestilling av laget fra Birmingham, og kommentator Øyvind Alsaker sier til ABC Nyheter at han tror Arsenal har forspilt sine gullsjanser allerede denne sesongen.

- Arsenal mangler helt den stabiliteten som trengs for å vinne serien. Siden

Abramovitsj tok over Chelsea har ingen lag vunnet Premier League med mer enn fem tap. Arsenal har da ett tap igjen og vi er bare kommet til november. Jeg tror de er for svake for gullet i år, de vinner ikke resten av kampene. Det er kanskje det man kan forvente med en ungt og uferdig lag, sier han.

- Aston Villa imponerer veldig. Selv uten John så funker det. Jeg hadde trodd de ville slite mer uten ham, men O´Neill er veldig god til å organisere laget og de er mye sterkere enn jeg hadde trodd. Særlig bakover er de overraskende solide.

Manager Martin O´Neill er ikke kjent som en mann som liker å omrokkere for mye på et velspillende lag, men Alsaker tror ikke at John Carew vil få en for tung vei tilbake på laget.

- O´Neill liker ham så jeg tror ikke det er noen umiddelbar fare for plassen, men når du vinner 2-0 på Emirates så kaster du vel ikke akkurat ut noen fra laget heller, sier Alsaker.

SE PREMIER LEAGUE PÅ ABC TV

Enkelt for Liverpool

Liverpool vant greit 2-0 borte mot Bolton i helgen, og Fernando Torres var tilbake.

- Det var en overraskende lett seier for dem. De var klart best hele veien, riktignok får Bolton en scoring annullert på et ugunstig tidspunkt. Vi så at Torres er rolig på vei tilbake igjen, og da vil også effektiviteten bli bedre. Borte mot Bolton er en vanskelig kamp, men det er ikke så enkelt å tape poeng på Reebok som det var for noen år siden. Det gjør ikke så vondt å spille der som før. Bolton er mindre aggressive enn de pleier å være hjemme, de gutser mindre og får ikke gjort det vanskelig for de store lagene hjemme slik som før, mener kommentatoren.

- Enveiskjøring

Manchester United ristet av seg forrige helgs tap mot Arsenal på en forbilledlig måte

mot Stoke lørdag. Da hjalp det ikke med lange innkast for Rory Delap og co, for på den andre siden av banen sto et United-lag i festhumør.

- Det var enveiskjøring hele veien. At de vinner er som forventet etter tapet sist, og de svarte til gangs. Det var rått parti. De fikk et tidlig mål og da vet man hvordan det ender. De var uten Rio Ferdinand og Wayne Rooney til kampen og det var mye nytt i laget.

- Likevel vinner de 5-0 og det er også første gangen i år at Ronaldo fikk mye applaus. Når han også begynner å sette frisparkene blir det bra. Nå har han 101 mål på 208 starter for laget, sier Alsaker.

- Store gullfavoritter

Chelsea og Nicolas Anelka fortsatte å vinne på bortebane. Helgens 3-0-seier over West Bromwich gjør at London-laget har ti strake seire på rad på bortebane i Premier League.

- Det er bare én ting å si om Chelsea: De er store gullfavoritter. De valser videre og har et fantastisk lag, sier han.

- Blir Anelka toppscorer i år?

- Han ligger godt an, spørsmålet er bare hva som skjer nå som Drogba er med igjen. Og det er klart at Anelka må prestere over 8-9 måneder for å bli best, og ikke tre. Det har han aldri klart til nå, men han har imponert så langt.

- Gamst var banens beste

Morten Gamst Pedersens Blackburn tapte hjemme mot Sunderland i helgen, men på den positive siden ble nordmannen utropt til banens beste i engelske aviser søndag.

- Gamst var banens beste, og jeg forstod at det var litt ufortjent at Sunderland vant kampen. Men det var ufattelig viktige poeng for Roy Keane, for det har gått dårlig i det siste. Det er enorme forventninger og interesse rundt klubben og Keane har også fått kjøpe en del spillere, så det er viktig med en seier for å få ro og fred, sier han.

Når det gjelder Blackburn-manager Paul Ince er ikke Alsaker like positiv.

- Jeg tror Blackburn blir et kort eventyr for Paul Ince. Det er et litt for stort steg å ta for ham. Han er ny og det er en stor klubb. De kaster ikke managere i øst og vest, men jeg tror nok at han må ha et par seire før jul.

- Fulham ser bra ut

Fulham fikk i helgen stoppet Harry Redknapps ubeseirede rekke som Tottenham-manager da de slo Spurs 2-1 hjemme på Craven Cottage. Tottenham har bare én

seier på denne banen tidligere, og det ble ikke poeng med hjem denne gangen heller.

- Jeg var forberedt på et Spurs-tap nå, det måtte jo komme. Og hjemme kan Fulham slå hvem som helst. Det er en gigantisk keepertabbe som gjør at de vinner. Dette viser at det kommer hverdager for Redknapp også, men han har klart å løfte laget. Han har nok fjernet en del regler som Ramos hadde med spising og slike ting, og han har gitt dem humøret tilbake. Da har de et godt lag, sier Alsaker.

Han tror heller ikke Fulham kommer til å slite for å holde plassen.

- Roy Hogdson i Fulham er litt som Martin O´Neill på den måten at han får på plass de beste spillerne i en 4-4-2-formasjon og da fungerer det. Andy Johnson på topp er avgjørende for dem, og nå ser de ut som et bra lag. Fulham er ingen dumpekandidat.

Owen reddet Newcastle

Michael Owen startet på benken, men kom inn og scoret for Newcastle i 2-2-kampen mot Wigan.

- Han kommer inn og scorer, men ellers er det altfor dårlig av Newcastle. De virrer bare rundt. Det er ingen langsiktig lysning å se enda, sier Øyvind Alsaker til ABC Nyheter.

Personvernpolicy