Marinefartøy mot norsk båt

<pEt gresk marinefartøy er sendt ut lørdag for å stoppe virksomheten til en norsk båt som leter etter olje i Egeerhavet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det Utenriksdepartementet har å si om dette er at vi har vært i kontakt med selskapet og informert om de reaksjonene som er kommet, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i UD til NTB.

– Selskapet har understreket at det ikke ønsker å drive virksomhet i omstridt område og har informert oss om at de har innstilt virksomheten i området nå, tilføyer han.

Det norske og det tyrkiske fartøyet er i internasjonalt farvann i den sørøstlige delen av Egeerhavet, men over et område av havbunnen som er gresk, ifølge den greske forsvarsstabens talsmann, oberstløytnant Dimitris Bonoras.

– Kanonbåtens oppgave er å kringkaste trådløst at denne typen undersøkelser krever tillatelse fra greske myndigheter, sier Bonoras til nyhetsbyrået AFP.

Norges ambassadør i Aten ble fredag innkalt til det greske utenriksdepartementet. Den norske båten kom til området fredag, men forlot området natt til lørdag. Lørdag kom båten tilbake.

De greske øyene i Egeerhavet ligger svært nær Tyrkia, og både havområder og luftrom er meget omstridt. Både Tyrkia, Hellas og Norge er medlemmer av NATO

Personvernpolicy