Bo i tretoppene

I et trehus som dette skal beboerne kunne nyte livet i naturen uten å gi avkall på design og komfort, er planen til det britiske arkitektfirmaet Sybarite.
I et trehus som dette skal beboerne kunne nyte livet i naturen uten å gi avkall på design og komfort, er planen til det britiske arkitektfirmaet Sybarite.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSnart kan du bo i hus på påler - med utsikt langt over tretoppene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du trenger ikke bo i et reir eller en primitiv trehytte for å våkne opp med utsikt over skogene. Det engelske arkitektfirmaet Sybarite har designet det som må kunne kalles trehusenes Rolls Royce; et luksuriøst og moderne hus hvilende på toppen av skogens tak.

– Dette er tilbake til naturen, men på en framtidsrettet og moderne måte. Med disse trehusene skal folk kunne trekke seg tilbake uten å gi avkall på design og komfort, forteller Tara Robertson i Sybarite til ABC Nyheter.

Hun beskriver et hypermoderne hus som i tillegg til å være kult, også oppfordrer til organisk livsstil. Trehuset skal være laget av resirkulert materiale, produsere egen strøm gjennom vindkraft og solceller og samle regnvann som kan brukes til nedskyllinger, vask og renhold.

På grunn av bygningens konstruksjon, vil det også sette minimalt med spor på bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Panorama

I stedet for å være bygget på en vanlig grunnmur, har huset fått spesiallagede stativben og festepunkter på bakken som løfter det opp rundt femten meter over bakkenivå og gir beboerne panoramautsikt i alle retninger.

Romløsningen er tilpasset solens gang, med store vindusflater som slipper inn morgensolen inn på kjøkkenet, mens stue og soverom kan nyte solnedgang og natt.

På femten meter høye påler skal beboerne i trehuset få god utsikt over tretoppene. Illustrasjon: Sybarite.På femten meter høye påler skal beboerne i trehuset få god utsikt over tretoppene. Illustrasjon: Sybarite.

– Vi har dessverre ikke kommet i gang med byggingen ennå, men vi er i forhandlinger med utviklere, forteller Robertson og legger til at det ikke skal være noe i veien for å bygge et slikt hus i Norge ettersom de er designet for å takle ekstreme temperaturer.

Settes opp på to uker

Ifølge nettsiden til Sybarite leveres trehusene som prefabrikerte byggesett som skal kunne settes opp på to uker. Planen er å levere modulære hus, slik at man selv kan bestemme hvor stort huset skal være, alt fra ett til fem rom.

Bygningen brukt i illustrasjonen er et eksempel på et trehus med en flate på 300 kvadratmeter, og en takterasse på 200 kvadratmeter.

Sybarite er for tiden også involvert i luksushotellet Apeiron, som er planlagt bygget utenfor kysten av Dubai.