Bronsen glapp for Viking

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Strømsgodsets Joel Riddez (t.v) i duell Vikings Jone Samuelsen under seongens siste eliteseriekamp mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion i Drammen søndag. Strømsgodset vant 3-2. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Strømsgodsets Joel Riddez (t.v) i duell Vikings Jone Samuelsen under seongens siste eliteseriekamp mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion i Drammen søndag. Strømsgodset vant 3-2. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pViking hadde et håp om bronsemedaljer, men hadde ikke marginene på sin side da det ble 2-3-tap borte mot Strømsgodset søndag.</p

Siddisene hadde bronse i blikket da Martin Fillo sendte Viking i ledelsen allerede etter sju minutter i serieavslutningen på Marienlyst stadion. Tsjekkeren gjorde sitt sjette seriemål da han elegant rundet Godset-målvakt Adam Larsen og satte ballen i tomt mål.

Da hadde Uwe Röslers mannskap godt håp om å kopiere fjorårets bronsemedaljer. David Nielsen utlignet bare seks minutter senere for hjemmelaget, men Mame Niang sørget for ny Viking-ledelse 20 minutter ut i 2. omgang på en flott heading.

Det var senegaleseren sin fjerde fulltreffer for sesongen.

Skuffet over 6. plass

Dessverre for Viking gikk ikke de andre resultatene i seriens siste runde lagets vei, og Viking måtte nøye seg med 6.-plass. Selv med seier ville ikke laget blitt bedre enn nummer fire.

– Vi var gode i første omgang, men mistet grepet etter pause, sa Uwe Rösler etter kampen. Treneren var skuffet over alle de misbrukte sjansene og over 6.-plassen i eliteserien.

Både Alexander Ødegaard og Nicolai Stokholm hadde store sjanser til gi Viking seieren etter at David Nielsen hadde utlignet på straffespark, men begge misset. I stedet ordnet Steffen Nystrøm første Godset-seier siden 9. august da han gjorde vinnermålet i det 90. minutt.

Bergdølmo-avskjed

Strømsgodsets André Bergdølmo (37) tok farvel med publikum etter 17 år i norsk og internasjonal fotball.

Den tidligere Lillestrøm, Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund- og FC København-spilleren avsluttet karrieren med en brukbar kamp på Godsets midtbane og fikk stående applaus da han ble byttet ut i 2. omgang.

– Jeg ble rørt over den avskjeden jeg fikk. Det var et følelsesmessig øyeblikk, sa Bergdølmo som mente det var sterkt av Godset å komme så sterkt tilbake mot Viking i søndagens kamp.

Bergdølmo spilte to sesonger i drammensklubben og fikk oppleve seier i sin siste eliteseriekamp. Han skal neste sesong være assistenttrener i Lillestrøm etter å ha endt på 11.-plass med Godset. (NTB)