Jakt på en eller flere gjerningsmenn

<p class="hidden">Politiet leter etter spor etter at en mann ble alvorlig skadd etter at han ble skutt i brystet utenfor en lavblokk på Nedre Ullevål i Oslo i natt. Foto: SCANPIX</p>
Politiet leter etter spor etter at en mann ble alvorlig skadd etter at han ble skutt i brystet utenfor en lavblokk på Nedre Ullevål i Oslo i natt. Foto: SCANPIX

<pEn ung mann av utenlandsk opprinnelse er alvorlig skadd etter at han ble skutt i brystet i Oslo natt til torsdag. Politiet leter etter en eller flere gjerningsmenn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet fikk ved 3.15-tiden i natt melding om at en person var skutt utenfor en lavblokk i Nedre Ullevål. Ambulansen ble først tilkalt og de fant da en hardt skadd person på utsiden som viste seg å være skutt i brystet, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Utgaard opplyser at mannen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus, som ligger kun et steinkast unna stedet der mannen ble funnet.

– Han ble umiddelbart operert og tilstanden ble karakterisert som alvorlig, men stabil, sier Utgaard.

Sjekker ID

Politiet tror i morgentimene at de kjenner mannens identitet, en 20-åring av utenlandsk opprinnelse som er bosatt i Oslo.

Politiet kan foreløpig ikke fastslå med sikkerhet at mannen ble skutt på stedet der han ble funnet hardt skadd. Flere patruljer kjørte natt til torsdag rundt i området i jakten på mulige gjerningsmenn.

– Foreløpig har vi ingen opplysninger som bekrefter at det er en eller flere gjerningsmenn. Vi hadde betydelige styrker ute i området i natt. Vi foretok søk i nærområdet, også med politihund, men uten resultat. Vi har fortsatt undersøkelser på gang, sier vaktlederen.

To i avhør

På morgenkvisten torsdag satt to personer i avhør hos politiet. Disse to var inne i en leilighet som har tilknytning til leilighetskomplekset der mannen ble funnet. Begge de to er personer som har relasjon til mannen. De er også av utenlandsk opprinnelse.

Politiet har foreløpig få konkrete spor og er derfor svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken.

– Noen kan ha hørt eller sett noe som kan hjelpe oss med å finne fram til gjerningsmannen eller gjerningsmennene, sier vaktlederen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus