Baasland saksøker spillselskaper

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBedragerisiktede Bjarte Baasland saksøker spillselskapene der han har brukt og tapt mesteparten av nærmere 70 millioner kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarte Baaslands foreldre, biskop Ernst Baasland og hans kone, ble nylig slått personlig konkurs som en følge av sønnens spillegjeld. Biskopen har anket konkursbegjæringen.

For norsk rett

Bjarte Baasland har bestemt seg for å saksøke Bet365 og Centrebet. Søksmålet vil bli anlagt i Norge, basert på norsk rett, ifølge advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.


- Som tidligere varslet har vi gjennomført en rettslig vurdering av et mulig erstatningskrav rettet mot spillselskapene hvor Bjarte Baasland har tapt alt det vesentlige av lånebeløpene. Vi har de siste ukene forsøkt å oppnå en konkret dialog med spillselskapene uten å lykkes, sier Baaslands forsvarer, advokat Hege Birkeland Ersdal.


Spørsmålet ved søksmålet blir om saken vil kunne føres i Norge, ettersom spillselskapene er utenlandske og Baasland oppholdt seg i Tsjekkia da gamblingen fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avviser anklagene

Til TV 2 skriver Bet365 følgende i en e-post: «Bet365 har til enhver tid handlet i henhold til bransjens gjeldende retningslinjer, forskrifter og prosedyrer. Vi mener at Baaslands krav ikke har noe grunnlag, og følgelig vil disse, hvis han velger å iverksette rettslige tiltak, bli kraftig tilbakevist».


NTB forsøkte tirsdag kveld å få kommentarer fra spillselskapenes norske representanter, uten å lykkes. (©NTB)