Premier League er tilbake

<p class="hidden"> </p>
 

<pEtter landslagspausen ruller Premier League-fotballen igjen på balløyen denne helgen. Hele syv oppgjør spilles i dag, og to i morgen. Vi har siste nytt før alle helgens kamper. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundens hovedkamp:

Aston Villa - Portsmouth:

Villa Park, avspark 16.00

Spennende oppgjør mellom lagene som innehar henholdsvis femte og syvende plass på tabellen etter syv serierunder. Etter landslagspausen forrige helg blir det spennende å se om Aston Villa kan slå tilbake fra deres siste kamp, borte mot Chelsea (2-0 tap). Kampen var deres svakeste så langt i år, og Martin O` Neill søker en positiv respons fra sine utvalgte i dag. Det har uansett vært en meget god og solid sesongstart av John Carew og co, som hadde tre strake seire i serien før tapet mot Scolaris menn.

Portsmouth kommer med to strake Premier League-seiere, mot de to bunnlagene i serien, Tottenham og Stoke. Spissene Jermain Defoe og Peter Crouch har scoret to mål hver i disse oppgjørene og begynner virkelig å finne både hverandre og scoringsformen for Pompey. I dag venter en vanskelig bortekamp.

På skadefronten venter Martin O´Neill på svar angående viktige Gabriel Agbonlahor. Den unge engelske stjernen skadet seg da han spilte for Englands U-21-lag mot Wales denne uken og måtte gå ut ved halvtid.

O´Neill kan også bestemme seg for å omrokkere på startoppstillingen en sjelden gang av andre grunner. Tapet mot Chelsea gjør at både James Milner og Carlos Cuellar banker kraftigere og kraftigere på manager-døren med tanke på å få starte.

Steve Sidwell er fortsatt skadet.

Harry Redknapp har større skadeproblemer å bekymre seg for. Younes Kaboul, Niko Kranjcar og Jerome Thomas er alle ute.

Richard Hughes og Lassana Diarra har et svakt håp om å rekke kampen, men står trolig over. Dette gjør at Papa Bouba Diop trekkes inn sentralt i banen, og Sean Davis blir trolig klar for spill.

Andre oppgjør lørdag:

Middlesbrough - Chelsea:

Riverside, avspark 16.00

Den unge venstrebacken Andrew Taylor er tilbake fra skade for Gareth Southgate, men den gamle Boro-spilleren må klare seg uten Emanuel Pogatetz (suspendert) og Robert Huth (ankelskadet).

Sanli Tuncay og Julio Arca er ute, men Mido forventes å bli klar.

Det er et skadeplaget Chelsea som tar turen nordover til møtet med Boro. Petr Cech, Ashley Cole, Joe Cole, Ricardo Carvalho, Michael Ballack, Didier Drogba og Michael Essien er alle ute. Det eneste lyspunktet på skadefronten er at kaptein John Terry er tilbake fra sin ryggskade som har holdt ham utenfor Englands to siste kamper.

Alle skadene har ført til at unge Scott Sinclair og Michael Mancienne har blitt kalt opp til førstelaget.

Arsenal - Everton:

Emirates, avspark 16.00

Også i Arsenal-leiren er det skader i fleng. William Gallas, Bacary Sagna, Nicklas Bendtner, Tomas Rosicky, Amaury Bischoff, Eduardo og Johan Djourou er alle utelukket, mens Cesc Fabregas og Robin van Persie såvidt har blitt klare til start.

Abou Diaby kan få sin sesongdebut, mens Michael Silvestre kan få sin første kamp for the Gunners etter overgangen fra Manchester United.

David Moyes håper å feire sin nye femårs-kontrakt med seier i Nord-London, men er plaget skader også han. Segundo Castillo skadet seg på landslagssamling, mens Phil Jagielka og Joseph Yobo har influensa. Victor Anichebe, Lars Jacobsen og Andy Van Der Meyde er også ute. Som om ikke det er nok soner Tim Cahill sin siste kamp i en tre kampers karantene.

Bolton - Blackburn:

Reebok, avspark 16.00

Bolton fikk ikke sine siste spillere tilbake fra landslagssamling før i går (fredag), og Gary Megson må dermed vente med å bestemme seg for en startoppstilling til han ser om alle er spilleklare. Dersom alle er friske og raske har Megson ingen spillere utilgjengelige.

Heidar Helguson og Gretar Steinsson pådro seg begge småskader mot Makedonia i midtuken da de vant i Norges gruppe, men blir trolig klare.

Blackburn stiller uten skadde Steven Reid. Den irske landslagsspilleren trenger en kneoperasjon og vil være ute i mellom seks og syv måneder. Også David Dunn er skadet, og dette gir manager Paul Ince hodebry med tanke på den sentrale midtbanen mot Bolton.

Roque Santa Cruz er tvilsom, men Benni McCarthy, Vince Grella og Paul Robinson er klare til tjeneste.

Fulham - Sunderland:

Craven Cottage, avspark 16.00

Roy Hodgson ønsker sin dyrekjøpte spiss Andy Johnson velkommen tilbake etter suspensjon til dagens oppgjør mot Sunderland. Begge lag ligger på nedre halvdel av tabellen, og det er kun to poeng som skiller de to, favør Sunderland.

Andranik Teymourian er ute i tre til fire måneder etter en kneskade, og Dickson Etuhu og Diomansy Kamara er også uaktuelle.

Roy Keane må klare seg uten Nyron Nosworthy, Kenwyne Jones, Martyn Waghorn, Phil Bardsley og Grant Leadbitter, men finske Teemu Tainio kan returnere.

Liverpool - Wigan:

Anfield, avspark 16.00

Liverpool er uten viktige Fernando Torres når de tar imot Wigan i ettermiddag. Han vil også miste møtet med gamle lagkamerater i Champions League til uken (mot Atletico Madrid) og det viktige bortemøtet mot Chelsea neste søndag. Dirk Kuyt tar trolig plassen til Torres på topp sammen med Robbie Keane.

I tillegg er Rafa Benitez uten Ryan Babel som skadet ankelen sin i duell med Morten Gamst Pedersen da Nederland slo Norge på onsdag. Martin Skrtel er også ute med sin kneskade, som vil sette ham utenfor helt til jul. Philipp Degen er også ute.

Daniel Agger og finske Sami Hyypia returerer.

Wigan håper at superspissene Emile Heskey og Amr Zaki er tilbake. Heskey har vært linket til Liverpool denne uken, og vil nok ønske å imponere. Begge to er derimot usikre etter skader de pådro seg med sine respektive landslag.

Jason Koumas og Paul Scharner er også usikre, mens Erik Edman definitivt er ute.

Manchester United - West Bromwich

Old Trafford, avspark 18.30

Man U og West Brom kommer fra to strake seiere, og de ligger på henholdsvis en åttende og en niende plass på tabellen før dagens kveldskamp.

Med Michael Carrick, Owen Hargreaves, Paul Scholes, Ben Foster, Tomas Kuszczak og Possebon ute, håper Sir Alex Ferguson innstendig at både Carlos Tevez og Anderson er klare for spill etter at de kom tilbake fra landslagsoppdrag så sent som i går.

West Brom surfer på en god bølge og har bare tapt én av de fem siste kampene. De får tilbake Chris Brunt på kanten, men på den negative siden har langtidsskadde Filipe Teixeira sett seg nødt til å utsette sitt comeback.

Kim Do-Heon, Neil Clement og Abdoulaye Meite er alle ute.

Søndag:

Hull City - West Ham

KC stadium, avspark 16.00

Sensasjonslaget Hull er spente på å se om spissen Marlon King blir spilleklar til søndagens første kamp i den engelske eliteserien. Dersom lånesoldaten fra Wigan forblir på sidelinjen kan Caleb Folan ta hans plass.

Anthony Gardner er frisk igjen til å ta plass i midtforsvaret, men i hans skadefravær har Michael Turner og Kamil Zayatte storspilt, og de kan fort få fortsette. Stelios Giannakopoulos er ikke kampklar riktig enda. Craig Fagan er skadet.

For West Ham er Diego Tristan ikke i god nok form til å være med, men Lee Bowyer og James Collins returnerer og gir manager Gianfranco Zola flere alternativer.

Dean Ashton, Kieron Dyer, Jonathan Spector og Danny Gabbidon er alle ute med skader.

Stoke City - Tottenham

Britannia stadium, avspark 17.00

De to bunnlagene i Premier League møtes på Britannia. Stoke var av mange tippe til å ligge i eller i nærheten av sumpen denne sesongen, men like mange har sett måpende på hva som har skjedd med Spurs.

Før kampen har Stoke dobbelt så mange poeng som laget fra Nord-London.

Stokes toppscorer Ricardo Fuller kan bli hvilt etter å ha spilt to kamper for Jamaica i uken som har gått, og Mamady Sidibe kan komme inn som hans erstatter. Abdoulaye Faye er usikker, mens Liam Lawrence fortsatt ikke kan bekle vingen for Stoke grunnet skade. Forsvarer Andrew Davies er også ute.

For Tottenham kan den russiske spissen Roman Pavlyuchenko være tilbake, men dette er høyst usikkert. Lørdagens trening vil bli avgjørende for om han kan være involvert. Kaptein Ledley King er klar for spill, og vil bli viktig for en Tottenham-skute som ikke har fått en så dårlig start på en Premier League-sesong siden Titanic sank i 1912. Alan Hutton er fortsatt ute.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus