Meny

Biskop anker konkursen

Biskop Ernst Baasland mener han ikke har ansvaret for et lån fra konas nevø. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Ernst Baasland ble slått konkurs i september. Nå anker han avgjørelsen. Han er ikke er ansvarlig for et lån fra konas fetter, mener han.

Biskopen mener han rettslig sett ikke har et ansvar for millionene konas fetter skal ha overført til sønnen Bjarte Baasland, skriver Rogalands Avis.

Ernst Baasland underskrev et lån på 3,8 millioner kroner fra konas fetter.

– Vi mener han ikke er rettslig ansvarlig for dette, blant annet på grunn av måten det er undertegnet på. Han er blitt bedt om å undertegne i forhold til sin kone. Hun har tatt opp et lån av fetteren samme dag på 12,5 millioner som han ikke visste om, sier Ernst Baaslands advokat, Atle Helljesen, til Rogalands Avis.

Biskopen vil holde seg til det han er rettslig forpliktet til, sier advokaten.

– Dersom en ser bort fra kravet til fetteren, vil Baaslands gjeld være på omkring 3 millioner kroner etter at bankene har fått dekket sine krav via salg av bolig og hytte. Dette er et beløp han mener å kunne betjene, sier Helljesen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus