Meny

- Jeg var ikke en del av avtalen

Morgan Andersen er forundret over at han personlig trekkes inn i saken Chelsea i dag har rettet mot Lyn. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morgan Andersen er forundret over at han personlig blir saksøkt av Chelsea i forbindelse med overgangen til John Obi Mikel. Andersen hevder han aldri var en del av forliket som ble inngått mellom p

Lyns tidligere direktør, Morgan Andersen, er meget forundret over at han nå personlig trekkes inn i søksmålet Chelsea i dag rettet mot osloklubben.

Les også: Saksøkt for over 165 millioner

- Jeg var aldri en del av den avtalen som ble underskrevet i 2006 mellom partene (Lyn, Chelsea og Manchester United red. anm). Da avtalen ble underskrevet var jeg for eksempel allerede under etterforskning av politiet og dette visste Chelsea om. Det ble det tatt høyde for det da forliket ble inngått, sier Morgan Andersen til ABC Nyheter.

- Jeg mener jeg ikke har noe med dette søksmålet å gjøre.

Ifølge Andersen kunne ingen av partene gå tilbake på det som ble avtalt i 2006.

- Vi ble alle enige om at dette var siste gang vi diskuterte saken. Vi ble også enige om at ingen av partene i etterkant kunne gå på hverandre. Dette gjaldt både Lyn, Chelsea og Manchester United, forteller Andersen.

Verneting

Premier League giganten ønsker nå å oppheve forliket som ble inngått med både Lyn og Manchester United i forbindelse med overgangen for den nigerianske stjernen til londonklubben.

Summen Roman Abramovitsj, Chelseas mektige eier, håper å dra inn fra den norske klubben er på svimlende £16 millioner, eller cirka 165 millioner norske kroner.

Andersen nevner også en annen årsak til at han ser på dagens hendelse med undring.

- Jeg har heller ikke godtatt at England er mitt verneting. Slik jeg oppfatter det, må jeg godkjenne det for at jeg skal kunne bli saksøkt der, fortsetter den nåværende sportssjefen i Stjernen Hockey videre til ABC Nyheter.

Verneting et et rettslig begrep, som bestemmer hvilken rettskrets en sak hører under i første instans.

Blir ikke lenger overrasket

Morgan Andersen ble i mars i år dømt til ett års betinget fengsel i forbindelse med John Obi Mikels overgang til Chelsea i 2006, men valgte av hensyn til familien ikke å anke mot dommen.

Selv om Andersen er forundret over dagens hendelse er han ikke nevneverdig overrasket.

- De siste årene har lært meg at jeg aldri må bli overrasket over ting som skjer.

Men Morgan Andersen synes det er positivt at selve fotballklubben Lyn ikke er berørt.

- Jeg er glad for at dette er rettet mot ASet og ikke selve fotballklubben Lyn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus