Nordby hopper av fra Røde Kors

<p class="hidden">TREKKER SEG: Trygve G. Nordby (t.v.) sammen med Svein Mollekleiv, nyvalg president i Norges Røde Kors. Foto: Scanpix. </p>
TREKKER SEG: Trygve G. Nordby (t.v.) sammen med Svein Mollekleiv, nyvalg president i Norges Røde Kors. Foto: Scanpix.

<pTrygve G. Nordby trekker seg fra stillingen som generalsekretær i Norges Røde Kors etter eget ønske.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve G. Nordby har meddelt styret i Røde Kors at han ønsker å tre til side som generalsekretær. Han stiller seg samtidig til disposisjon for styret, og vil ivareta oppgaver knyttet til migrasjonsspørsmål i Det internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåneforbundet, opplyser organisasjonen i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Jeg ble ansatt i Røde Kors for å gjennomføre endringer. Sammen med gode medarbeidere har jeg lykkes i dette, noe også landsmøtet og landsstyret har gitt en entydig anerkjennelse av. Det er jeg glad for, sier Trygve G. Nordby.

- Trygve G. Nordby har gjort en meget solid innsats for å utvikle Røde Kors, noe landsmøtet sist helg ga klart uttrykk for. Dette er jeg og styret helt enig i, og derfor synes jeg det er synd at Trygve nå har bestemt seg for å gå videre, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Nordby fratrer fredag 10. oktober. Assisterende generalsekretær Ole Jørgen Krohn-Nydal er konstituert i stillingen fra samme dato. (©NTB)

Personvernpolicy