Meny

Steffens helse avgjør formasjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steffen Iversens helse avgjør hvilken formasjon Norge benytter mot Skottland. Onsdag drillet Åge Hareide formasjonen som om RBK-spissen ikke blir klar.

Landslagssjef Åge Hareide. Foto: ScanpixLandslagssjef Åge Hareide. Foto: Scanpix

Det var 4-5-1 som gjaldt da Norge trente på Ullevaal noen timer før flyavgang til Glasgow. Men det vil bli annerledes om Iversens skade slipper innen lørdag ettermiddag.

Les også: Iversen, Helstad og Høgli trente ikke

– Med Steffen på banen spiller vi med to spisser. Da får vi linken som er nødvendig for å gi John (Carew) støtte. Ellers må vi bygge en sterk midtbane i stedet, sa Hareide og la til at han om nødvendig utsetter avgjørelsen til lagoppstillingen må leveres halvannen time før kamp.

Skyggetreningen onsdag viste at tre spillere som ikke var i den opprinnelige troppen er veldig nær startplass mot Skottland: Alexander Tettey som midtbaneanker, Jon Inge Høiland som høyreback og Tarik Elyounoussi som høyrekant.

– Det var dette vi prøvde i dag, men torsdag er det lukket trening i Skottland. Da kommer vi også til å prøve ting, og spillerne vil få vite noe. Blant annet gir jeg da beskjed til den keeperen som skal stå. Men jeg tror ikke dere (pressen) får vite noe som helst før kampdagen, sa Hareide.

Tror på Tettey

I fjor høst ga han i Martin Andresens skadefravær ankerrollen på midtbanen til Tettey i den avgjørende hjemmekampen mot Tyrkia. Det var ingen suksess, men Hareide avskjærer alle som mener det derfor er dristig å gi RBK-spilleren den rollen nå.

– Det var ikke Alexander sin feil at vi tapte den kampen, og jeg har ikke angret at jeg brukte ham da. Han er en mann for framtiden i den rollen, og han er med fordi jeg har tro på ham. De unge må få prøve, også om de feiler noen ganger. Men det er aldri enkeltspilleres skyld når vi ikke får det til, sa han.

Hareide mener Tettey er en spiller for å stenge rom og vinne dueller i det som kan bli en tøff dyst mot aggressive skotter.

– Han er en sterk ballvinner og veldig løpssterk. Jeg bruker ham fordi han har vært god i Rosenborg. Han har utviklingspotensial når det gjelder treffsikkerhet, men han har gode pasningsspillere rundt seg.

Christian Grindheim og Fredrik Winsnes spilte indreløpere under skyggetreningen, mens Fredrik Strømstad fikk plassen på venstre kant. På høyresiden byttet Daniel Braaten og Tarik Elyounoussi, den eneste endringen som ble gjort under den økten.

Heksegryte

Forsvarsfireren besto av Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland og John Arne Riise. Wæhler får som ventet stopperplassen som ble ledig med Tore Reginiussens skade. Fire år etter at VIF-makker Erik Hagen debuterte med storspill på Hampden Park får Wæhler muligheten til å markere seg i samme heksegryte.

– Skottene er duellsterke, entusiastiske og aggressive. Vi må stå imot det, men vi må også kunne flytte beina og spille raskt mot dem, sier landslagssjefen.

Hareide blandet kortene litt når det gjelder keepervalget, men i skyggetreningen var det Jon Knudsen som sto bak førstelaget. John Carew deltok ikke i spillsekvenser på treningen, men er et soleklart valg på topp om det blir 4-5-1.

Og det blir det dersom Steffen Iversen ikke skulle friskne til oppsiktsvekkende fort.

Sannsynlig norsk lag (4-5-1): Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Tarik Elyounoussi, Christian Grindheim, Alexander Tettey, Fredrik Winsnes, Fredrik Strømstad – John Carew. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus