Branns nye trener?

Steinar Nilsen - hett navn som ny Brann-trener. Foto: Scanpix.
 Steinar Nilsen - hett navn som ny Brann-trener. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTromsø-trener Steinar Nilsen er et hett navn til stillingen som ny trener i Brann etter Mons Ivar Mjelde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hvert fall om man skal tro bookmakerne. De mener nemlig at Tromsø-trener Steinar Nilsen, Ålesund-vikar Kjetil Rekdal og Kongsvinger-frelser Tom Nordlie er favoritter til å overta som Brann-trener etter Mons Ivar Mjelde.

Tippeselskapet Bet24 har lavest odds på at Nilsen er mannen til å ta over Brann etter at Mons Ivar Mjelde tirsdag meldte sin avgang etter sesongen.

De mener jobben som Brann-trener er svært krevende, men at Nilsen kan være karen med nok ryggrad til å klare prosjektet.

Påle-faktor

- Vi tror en type som Steinar Nilsen kan være mannen. I norsk tippeliga så er ingen som har den samme påle-faktoren som Steinar. Ved flere anledninger har han reddet og de siste sesongene tatt steget videre med Tromsø. Ankepunktet er at Steinar er familiemann. Å trene Brann er jo ikke noe man ønsker å utsette sin egen familie for. sier Stian Røsvik Bjørstad oddsmanager i Bet24

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Steinar Nilsen ble ny Brann-trener etter sesongslutt gir det en utbetaling på 3,50 ganger innsatsen. Rekdal og Nordlie gir henholdsvis 5 og 6 i odds.

Også tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er med blant favorittene til overta Brann. Dersom han skulle bli ansatt vil det gi 7,5 ganger innsatsen i et eventuelt veddemål.

Bergensavisa (BA) har også Steinar Nilsen som en av favorittene til å overta trenerjobben i Brann.

lfølge BA er Nilsen verken José Mourinho eller Alex Ferguson, men når du har skapt et lite fotballmirakel i Tromsø er du ikke så veldig langt unna i norsk sammenheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan gå før

Nilsen har kontrakt med Tromsø ut 2009-sesongen, men har en klausul i kontrakten om å kunne forlate klubben etter denne sesongen.Også det at Tromsø sliter økonomisk og at flere av klubbens mest sentrale spillere kan komme til å forlate Alfheim, skal styrke sjansene for at Nilsen vil benytte seg av klausulen i avtalen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinar Nilsens storebror - Roger Nilsen - er trolig ferdig i Viking-systemet etter sesongen og kan være en kandidat til trenerjobben sammen med Steinar.

BA mener også Hans Backe - i dag assistenttrener for Sven-Göran Eriksson på det meksikanske landslaget - kan være en het kandidat. Backe har tidligere gjort suksess som trener for blant andre Aalborg og FC København.

Steinar Nilsen selv vil ikke si stort.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt Brann. Først etter sesongen vil jeg si noe om min framtid, sier han til TV2 Sporten.


Mer om Brann finner du på Startsiden