Meny

Branns nye trener?

Steinar Nilsen - hett navn som ny Brann-trener. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø-trener Steinar Nilsen er et hett navn til stillingen som ny trener i Brann etter Mons Ivar Mjelde.

I hvert fall om man skal tro bookmakerne. De mener nemlig at Tromsø-trener Steinar Nilsen, Ålesund-vikar Kjetil Rekdal og Kongsvinger-frelser Tom Nordlie er favoritter til å overta som Brann-trener etter Mons Ivar Mjelde.

Tippeselskapet Bet24 har lavest odds på at Nilsen er mannen til å ta over Brann etter at Mons Ivar Mjelde tirsdag meldte sin avgang etter sesongen.

De mener jobben som Brann-trener er svært krevende, men at Nilsen kan være karen med nok ryggrad til å klare prosjektet.

Påle-faktor

- Vi tror en type som Steinar Nilsen kan være mannen. I norsk tippeliga så er ingen som har den samme påle-faktoren som Steinar. Ved flere anledninger har han reddet og de siste sesongene tatt steget videre med Tromsø. Ankepunktet er at Steinar er familiemann. Å trene Brann er jo ikke noe man ønsker å utsette sin egen familie for. sier Stian Røsvik Bjørstad oddsmanager i Bet24

Dersom Steinar Nilsen ble ny Brann-trener etter sesongslutt gir det en utbetaling på 3,50 ganger innsatsen. Rekdal og Nordlie gir henholdsvis 5 og 6 i odds.

Også tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er med blant favorittene til overta Brann. Dersom han skulle bli ansatt vil det gi 7,5 ganger innsatsen i et eventuelt veddemål.

Bergensavisa (BA) har også Steinar Nilsen som en av favorittene til å overta trenerjobben i Brann.

lfølge BA er Nilsen verken José Mourinho eller Alex Ferguson, men når du har skapt et lite fotballmirakel i Tromsø er du ikke så veldig langt unna i norsk sammenheng.

Kan gå før

Nilsen har kontrakt med Tromsø ut 2009-sesongen, men har en klausul i kontrakten om å kunne forlate klubben etter denne sesongen.Også det at Tromsø sliter økonomisk og at flere av klubbens mest sentrale spillere kan komme til å forlate Alfheim, skal styrke sjansene for at Nilsen vil benytte seg av klausulen i avtalen sin.

Steinar Nilsens storebror - Roger Nilsen - er trolig ferdig i Viking-systemet etter sesongen og kan være en kandidat til trenerjobben sammen med Steinar.

BA mener også Hans Backe - i dag assistenttrener for Sven-Göran Eriksson på det meksikanske landslaget - kan være en het kandidat. Backe har tidligere gjort suksess som trener for blant andre Aalborg og FC København.

Steinar Nilsen selv vil ikke si stort.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt Brann. Først etter sesongen vil jeg si noe om min framtid, sier han til TV2 Sporten.


Mer om Brann finner du på Startsiden

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus