Meny

- Regjeringen tar ikke finanskrisen på alvor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener at regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år ikke tar finanskrisen på alvor.

– Statsbudsjettet for 2009 viser at regjeringen ikke har tatt alvoret i finanskrisen inn over seg. Arbeidsplasser kan gå tapt og mange familier har problemer med sine boliglån, sier Sanner i en pressemelding.

Sanner mener finanskrisen krever det han kaller en ansvarlig og langsiktig politikk. Sanner mener at regjeringens problem er manglende evne til å prioritere, og å gjøre de viktigste tingene først.

– Det viktigste nå er å få renten ned, sier Sanner.

Ifølge Sanner må politikerne være forsiktige med å øke de offentlige utgiftene for mye. Budsjettforslaget gjør det vanskeligere for sentralbanken å sette ned renten, mener Høyre-politikeren.

Sanner mener videre at budsjettet for neste år vil stå som et minnesmerke over brutte løfter. Ifølge Sanner er regjeringen rammet av en selvforskyldt forventningskrise.

– Eldreomsorgen skulle skinne, fattigdommen skulle fjernes og kommunepolitikerne skulle bli fornøyde. De rødgrønne vil bli husket som løftebruddregjeringen, sier Sanner. (©NTB)


Les mer om statsbudsjettet på Startsiden.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus