Dømmes om strand-sex

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn domstol i Dubai skal snart felle dom i saken der to briter er anklaget for å ha hatt sex på stranden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (AFP): Dommen faller 16. oktober, ifølge kilder ved domstolen.

Etter planen skulle en høring i saken mot Michelle Palmer (37) og Vince Acors (34) funnet sted tirsdag, men kilder ved domstolen i Dubai og påtalemyndigheten sier saken har blitt utsatt. Det var uklart hvorfor høringen ble avblåst. Parets forsvarsadvokat kunne ikke nås for kommentar.

Rettssaken har fått omfattende dekning i britiske medier, men blir betraktet som pinlig i Gulf-emiratet, som håndhever islamske regler mot sex utenfor ekteskapet. Flere hundre tusen vestlige beboere og turister frekventerer staten.

Palmer, en tidligere forlegger, og Acors, en besøkende i Dubai, er anklaget for å ha hatt sex på offentlig sted tidlig om morgenen 5. juli, etter å ha drukket tett.

Fengsel

Paret, som begge er løslatt mot kausjon, men nektes å forlate De forente arabiske emirater, risikerer fengsel og bøter om de blir funnet skyldige. En eventuell fengselsstraff vil bli fulgt av deportering.

Palmer møtte ikke ved forrige høring 9. september, da hennes forsvarsadvokat opplyste at hun var under behandling for «depresjon og angst», og ikke frisk nok til å møte for retten.

Politibetjenten som pågrep de to møtte heller ikke ved forrige høring, etter sigende fordi han ikke hadde blitt innkalt.

Ved åpningen av rettssaken 12. august nektet Palmer for å ha hatt seksuell omgang med Acors, og uttalte at de to kun hadde «kysset og klemt.»

Acors sa seg ikke skyldig i å ha hatt samleie, mens en talsperson for påtalemyndigheten ble sitert på at han Vince Acors innrømmet lovbruddet før han endret forklaring.

Medisinsk test

Forsvarsadvokat Hassan Matar sa til AFP forrige måned at resultatet av testene på Palmer bare timer etter hendelsen viste at «hun ikke hadde tatt del i seksuelt samkvem nylig», mens den medisinske rapporten for Acors ikke kom til noen konklusjon.

Saken har satt søkelys på livsstilen til de britiske innbyggerne i De forente arabiske emirater, som teller over 120 000. 100 000 av disse bor i Dubai.

Turistmålet Dubai er svært populær blant briter. Omkring en million britiske borgere besøkte De forente arabiske emiratene i 2007.

Nærmere 85 prosent av befolkningen i emiratene, beregnet til 5,6 millioner ved slutten av 2006, er utlendinger.

Personvernpolicy