RBK slet seg til UEFA-cupen

RBKs Didier Konan scorer 1-0 målet under UEFA Cup kampen mellom Rosenborg og Brøndby på Lerkendal stadion i Trondheim torsdag kveld. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX.
RBKs Didier Konan scorer 1-0 målet under UEFA Cup kampen mellom Rosenborg og Brøndby på Lerkendal stadion i Trondheim torsdag kveld. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX.

<pRosenborg slo Brøndby 3-2, vant 5-3 sammenlagt og er videre til gruppespillet i UEFA-cupen i fotball. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg – Brøndby 3-2
Fotball UEFA-cupen torsdag, 1.runde, 2.kamp:
Rosenborg – Brøndby 3-2 (1-2), sammenlagt 5-3 15.460 tilskuere Mål: 1-0 Didier Konan Ya (15), 1-1 Morten Rasmussen (26), 1-2 Jan Kristiansen (36), 2-2 Per Ciljan Skjelbred (73), 3-2 Marek Sapara (str. 85). Dommer: Alan Kelly, Irland. Gult kort: Ousman Jallow, Max von Schlebrügge, Brøndby. Lagene:
Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Alexander Tettey, Roar Strand (Alejandro Lago fra 89.) – Besart Berisha (John Pelu fra 60.), Didier Konan Ya.
Brøndby (4-4-2): Stephan Andersen – Jan Kristiansen, Mikkel Bischoff (Mark Howard fra 73.), Max von Schlebrügge, Thomas Rasmussen – Samuel Holmén (Tobias Mikkelsen fra 88.), Stefan Gislason, Michael Krohn-Dehli, Kasper Lorentzen (Martin Ericsson fra 71.) – Ousman Jallow, Morten Rasmussen.

(©NTB)

Trondheim (NTB): Rosenborg lå lenge under, men avgjorde etter en god 2. omgang og vant til slutt 3-2 over Brøndby i UEFA-cupens første runde. Sammenlagt vant RBK 5-3.

RBK er dermed klare for gruppespillet i UEFA-cupen. Trønderpublikummet startet trampeklappen da det mot slutten av kampen ble klart at det blir to hjemmekamper mot bra europeisk motstand senere i høst.

Lerkendal bød på en meget glatt gressmatte, og mange av spillerne så ut til å ha store problemer med å holde seg på beina under kampen. Steffen Iversen måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen, og RBK mistet dermed sitt kanskje viktigste angrepsvåpen.

Det så ikke ut til å påvirke trønderne, for selv om Brøndby var best i åpningsminuttene har RBK en Didier Konan Ya som er inne i sin beste periode på Lerkendal.

Det skulle da også bli ivorianeren som åpnet ballet på Lerkendal etter et kvarters spill. Konan Ya lurte seg mellom Brøndby-forsvarerne og selv om ballen så vidt var borti en Brøndby-forsvarer, var den god nok til å gå via keeperen og i mål.

Ciljan snudde kampen

Brøndbys utligning kom bare ti minutter etterpå. Morten Rasmussen fikk stå alene på omtrent 20 meter, og han skjøt hardt og godt i høyre hjørne.

Snaue ti minutter før pause tok bortelaget ledelsen. Høyreback Jan Kristiansen avanserte oppover på banen og skjøt fra langt hold i hjørnet bak Rune Almenning Jarstein.

Dermed var lagene like langt til pause. RBK stanget lenge mot en dansk forsvarsmur, men et en vakker stupheading av Per Ciljan Skjelbred snudde kampen drøye kvarteret før slutt.

Markerte

Innbytter John Pelu markerte seg først med å regelrett løpe fra Brøndby-back Kristiansen, og deretter med å legge flott inn fra venstrekanten. Inne i feltet kom Per Ciljan Skjelbred på løp, og han utlignet for RBK med en vakker stupheading.

Målet sendte Lerkendal-publikum til himmels i den kalde høstkvelden. Da Marek Sapara satte inn 3-2 på straffe fem minutter før full tid, ble avansementet til gruppespillet i UEFA-cupen definitivt sikret.

Personvernpolicy